В периода на бременността всичко се променя. Най-голямата разлика обаче се наблюдава в килограмите и формата ви. Това, че сте бременна, не означава, че не може да носите красиви и модерни дрехи, напротив! Всяка една от вас може да запази стила си, дори и през този период на промяна на тялото. Но много бременни жени намират за голямо предизвикателство да закупят изцяло нов, рентабилен, съвременен гардероб за периода през деветте месеца.

За щастие, Soon Mama е тук, за да ви помогне! Те запълват нуждата на всяка жена, която очаква детето си, да носи стилни и удобни дрехи през този период и вярват, че не заслужавате нищо по-малко от най-доброто за тази нова глава от живота си.

Съвети за начинаещи майки: как да организирате бебешките дрешки

Още през първия триместър пред вас стоят купища въпроси – Какъв размер дрехи за бременни трябва да купя? Какво трябва да имам предвид, когато купувам дрехи за бременни? Кой е най-добрият плат за облекло за бременни? Ето и шестте съвета как да изберете дрехите за този период, така че да останете доволни и очаровани от покупките и да сияете през тези девет месеца:

Не взимайте по-голям размер

Имайте предвид, че размерите за този период са същите като на обикновените дрехи. Тоест, ако обикновено сте S размер, също ще влизате в S размер дрехи за бременни. Но не се поддавайте на изкушението да си купите обикновени дрехи, които са S размер. Те ще ви стискат, а това не е безопасно. Дизайнерите на дрехи за бременни създават моделите специално с допълнителна мека материя на корема и детайли, които да ви поддържат комфортно растежа на корема през деветте месеца. Освен това облеклата за бременни имат универсална кройка, която е проектирана да расте заедно с вас, така че взимайки вашия реален размер, дрехата прилепва перфектно по тялото ви, като например дълга сатенирана рокля за бременни и кърмещи.

Инвестирайте в качествени дрехи и материи

Дрехите за бременни се шият във всички възможни материи, но коя е най-добрата от всички? Памук! Няма второ мнение по въпроса – памучната дреха е мека и удобна, давайки на кожата възможност да диша. Тази материя не дразни кожата и ви позволява да прекарате цялата си бременност в максимален комфорт.

Бременна съм, трябва ли да слагам колан?

Избирайте цветовете, така че да се комбинират лесно

Освен материята, цветовете на дрехите също са изключително важни за деветте месеца. Първо, те ще ви внесат настроение и второ ще изглеждате точно по начина, по който искате. Придържайте се към светли, обикновени, пастелни цветове, тъй като те могат да ви помогнат да комбинирайте по-лесно цялостната ви визия, например елегантна рокля за бременни и кърмещи в светлорозово.

Изберете дрехите, така че да може да ги носите и след раждането

Когато търсите дрехи за бременни, от съществено значение е да инвестирате в такива, които можете да носите през тези девет месеца и в първите месеци след раждане. Якета, рокли и ризи с копчета от горе до долу са отличен пример за практичен дизайн. Тези дрехи също могат да ви помогнат, когато кърмите.

Как да влезем във форма след раждането – принципът на 90 дневната диета

Купувайте постепенно дрехите, защото коремът ви расте с всеки ден

Коремът ви ще расте на обиколка всеки ден през идните девет месеца и няма как да напазарувате целия си гардероб за периода наведнъж. При повечето бъдещи майки, през първото тримесечие, фигурата успява да запази традиционните си размери и вие ще може да влизате в стария си размер дрехи. От този период нататък, независимо кой месец ще дойде при вас моментът, трябва да започнете да мислите как да изглежда по-добре фигурата ви.

Вземете си дрехи според вашия график и режим – в зависимост дали ходите на работа или си стоите повече вкъщи

Обърнете внимание на графика си и помислете какви дрехи ще носите ежедневно. Ако все още работите в първите месеци, то комбинирайте панталон за бременни с елегантна широка риза или пък пола с висока талия. Ако си стоите повече вкъщи, то заложете на удобен клин и памучна тениска или блуза. Ако имате важен повод през тези месеци, заложете на елегантна рокля с удобна кройка, например тази дълга рокля за бременни и кърмещи с елементи с точки. Пижамите, нощниците и бельото за бременни са задължителните покупки още през първите месеци. Изберете сутиени, които могат да ви осигурят максимален комфорт и удобство по време на деветте месеца.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com