9-годишно момиче с аутизъм има IQ по-високo от Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Тя е от Мексико Сити и разбива митовете за аутизма, като доказва невероятните си интелектуални способности само на 9-годишна възраст. Адхара Перес Санчес вече си е направила име в академичните среди с впечатляващо IQ от 162. А този резултат е малко по-висок от този на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, като и двамата са имали приблизителен IQ от 160. Въпреки че е само на 9, тя завършва гимназия и в момента е в процес на придобиване на две магистърски степени — една по системно инженерство и една по математика.

Говорейки пред Yucatan Times, Перес — която е диагностицирана със синдрома на Аспергер, нарушение на развитието, което е включено в аутистичния спектър и може причини трудности със социалните взаимодействия — споделя, че й е трудно в училище заради подигравките. Наричат я ​​”странна”, а учебният материал й е твърде скучен, споделяла тя на майка си.

Затова тя успява да завърши 4-ти клас на 5 години, 8-ми клас на 6, а 12-ти на 8. В момента тя посещава Universidad CNCI – университет в Мексико – където учи системно инженерство и математика.

Детето гений ще издаде и книга за преживяванията си – „Не се предавай“ и дори е включена в списъка на Forbes México 100-те най-влиятелни жени в Мексико.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com