Всеки родител прави грешки, дори и от такова опасно естество, въпреки че винаги си е повтарял „на мен няма да се случи“.

В такъв случай, трябва да действате мигновено, тъй като автомобилите се нагряват по-бързо, отколкото предполагате – при 20 градуса външна температура, особено ако колата е на слънце, вътре температурата може да достигне 60 градуса още през първите пет минути. В горещ ден статистиката става още по-лоша – при 30 градуса навън вътре става 70 градуса. Децата също се сгряват от три до пет пъти по-бързо от възрастните, така че е по-вероятно бързо да получат недостиг на въздух или прегряване.

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза какво да правите, ако дететото се заключи в колата.

Обадете се на SOS автоключар

Потърсете професионалните услуги на SOS автоключар, който да може да пристигне бързо до вас и с нужната професионална техника, за да отключи вашия автомобил. Уточнете с него по телефона какво точно се е случило, както и бъдете готови да му изпратите точното ви местоположение и марката и модела на автомобила. Предоставянето на тази информация ще спести на всички ценно време, тъй като ключарят ще знае каква техника да вземе със себе си. Това също ще му помогне да започне да мисли, докато шофира, как ще отключи колата ви, тъй като различните типове автомобили изискват различни методи за принудително отваряне.

Останете до колата си

След като сте се обадили на професионален ключар, задължително останете покрай автомобила си. Ако оставите колата си, за да отидете да потърсите помощ наблизо, първо детето, ако е по-голямо и осъзнава какво се е случило, ще се стресира, а ключарят може и да не успее да намери колата ви бързо.

Опитайте се да останете спокойни

Разбира се, това е много стресиращ момент за родителя, но също така е стресиращо и за специалиста, който ще отвори колата ви. Спокойствието ще ви помогне да оцените правилно ситуацията, да се концентрирате напълно върху случващото се и дори да помогнете, ако можете.

Счупете страничния прозорец

Ако никой не е в състояние да стигне до вас достатъчно бързо и с правилната техника, може да се наложи да счупите някой прозорец на колата. Най-лесният начин е да ударите по ръбовете на страничния прозорец, но не се опитвайте да счупите малките триъгълни странични прозорци. Те са най-скъпите за подмяна на автомобила. Всичко с остър връх или ръб би работило по-добре от тъп предмет като инструмент за разбиване на прозореца, като например отвертка или остър ръб на камък. Уверете се, че сте избрали прозорец, който е възможно най-далеч от вашето дете, за да не се нарани от летящи парчета стъкло.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com