бебешки колички

Когато правим покупка на бебешки колички, трябва да сме подготвени и да познаваме основните ключови детайли

Удобното возило е едно от най-важните неща, когато предстои да се роди бебе в семейството. Тепърва ви очакват разходки, придвижвания с кола или градски транспорт, дълги преходи и грижи за малкото същество. Бебешките колички са първите легла за новородените, което означава, че те трябва да осигуряват неповторим комфорт и стабилна упора за гръбчетата им.

Какво трябва да имате предвид при избора на бебешка количка

  • Маршрут на разходките

Може да сте от майките, които предпочитат да излизат навън само в района по местоживеене. До голяма степен зависи от това как е устроен квартала и дали парковете са достатъчно просторни, за да отговорят на нуждите ви. Ако няма да се отдалечавате, следете за маневрена и компактен модел количка, която ще ви облекчи при разходките. Според терена помислете и с какви гуми да е снабдена тя – помпещи или не.

Вероятно обаче ще искате да пътувате с кола или автобус до други места, където да се срещате с приятелки, които наскоро също са станали майки. Тогава ще трябва да заложите на безпроблемно сгъване и разгъване, по възможност не много тежка на килограми количка.

  • С асансьор или по стълби

Ако сте в къща и всеки ден се движите по стълби, това си е препятствие, което трябва да имате предвид. Тествайте избрания модел бебешка количка и се уверете, че слизането и качването няма да ви усложни прекалено.

  • Разположение на бебето

Докато са малки, бебетата са основно в легнало положение. След около шестия месец те започват да проявяват интерес не само към мама, но и към околния свят. Тогава е удачно да имате вариант за поставяне на седалката в двете посоки – срещу вас и по посоката на движение. Наоколо е пълно със забавни и атрактивни хора, случки и природна красота. Детето ви ще е доволно да трупа първи впечатления чрез тях.

Още няколко съвета как да обезопасите къщата ви, ако чакате дете

  • Видове бебешки колички

На пазара се предлагат триколки, колички с четири колела, колички за близнаци и дори тризнаци, както и сезонни модели (зимни и летни). Консултантите в реномираните магазини трябва да ви насочат умело към точното попадение, предназначено специално за вас.

Едни от най-предпочитаните са комбинираните, които се ценят основно от по-младите и ангажирани родители. Техните предимства се състоят в това, че могат да се използват целогодишно, кошчето за кола да се прикачва за тях, трансформиращата се седалка пести средства и са подходящи за дълъг период, почти до края на времето им за употреба от бебетата.

  • Ролята на допълнителните екстри

Съществуват функционалности, които внасят допълнителни удобства при използването на бебешките колички. Сред тях са сенниците, местата за съхранение, амортисьорите, степените на повдигане на седалката, спирачки, задвижвани от дръжките, аксесоари и т.н. детайли, които са предвидили производителите.

Голям избор на бебешки и детски колички от магазин Слънчице: https://moebebe.com/bebeshki-kolichki

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com