бебето Никол

Искат по-тежка присъда

Бебето Никол, което бе жестоко пребито от акушерката Емилия Ковачева, е с много тежка диагноза. То е получило пристъп и вече е диагностицирано с епилепсия. Това разкри  адвокат Мария Даскалова, която защитава родителите на детето.

“След като детето е било бито и удряно, лекарите са предупредили родителите, че може да се очаква подобно заболяване. Самата диагноза е много стряскаща. Те се притесняваха много. За съжаление епилепсията се прояви по-рано, отколкото очакваха.

Внесли сме в съда всички документи и епикризи от заболяването на детето. Разбира се, че не сме доволни от развитието на делото срещу Емилия Ковачева и ще обжалваме”, коментира адвокат Даскалова пред Блиц.

На 15 септември съдът постанови 18 години затвор за акушерката, пребила бебенцето Никол едва на 4 дни. Това бе присъдата на Софийският градски съд. Емилия Ковачева беше обвинена в опит за убийство на новородената Никол. В мотивите на съда се казва, че на камерите в болницата ясно се вижда как именно Емилия Ковачева нанася удари на новороденото. Удари, нанесени, според съда, с особена жестокост.

Родителите на малката Никол казаха, че ще обжалват присъдата, защото според тях доживотният затвор е единственото справедливо наказание.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com