бижута от кърма

Бижута от кърма

Бижута от кърма – новият хит сред майките. Интересът е голям, защото майките искат да имат спомен от най-съкровения момент от порастването на детето – а именно кърменето – връзката между бебето и майката.

Засега бижутата в България са предимно хендмейд – майки ги произвеждат в домашни условия с кърма, която вие изпратите. Нужни са две супени лъжици от кърмата ви, замразени, и добре опаковани. Заявявате формата, в която искате да бъде направено вашето бижу и съответно си заплащате и медальона, в зависимост дали е сребро или друг метал.

бижута от кърма

Цените варират между 25  и 40 лв. за медальони с обикновени метали. Жените, които обработват кърмата, обясняват самата процедура като изкуство. Течността се оформя с помощта на смола и подръчни материали за извайване.

бижута от кърма

Вижте на колко години българката ражда първото си дете

бижута от кърма
бижута от кърма
Катерина Ковачева
Нашият главен редактор балансира между полезно съдържание за детските политики, споделяне на иновативни практики, гостуване на специалисти и репортажи по значими за децата теми. Следи за всякакви нередности в детските ясли и градини, споделя сигнали от родители и е нащрек за нарушени права на децата.