Родителите, решили да върнат децата си на ясла и детска градина от 4 януари в София, ще трябва да попълнят декларация за информирано съгласие, в която се посочва, че наследникът им не е бил в контакт със заразен от коронавирус. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекцията в 90 ДГ “Веса Паспалеева” в район “Надежда”.

Дезинфекцират детските градини в Пловдив с нанотехнология

Фандъкова посочи, че малчуганите ще се върнат в градините при строг контрол и дезинфекция с цел да се опази здравето им, както и това на персонала.

“Всички детски градини са готови да приемат деца на 4 януари. След това в рамките на една седмица ще следим много внимателно данните и ще вземем решение за училищата по какъв начин, как поетапно да стане връщането на учениците, ако обстоятелствата позволят”, каза кметът и допълни, че от понеделник се връщат и малките ученици до 4. клас. “След това ще се мисли за по-големите ученици”, заяви Фандъкова.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com