Да родиш дете от човек, когото не обичаш – това е новата реалност в Америка. Дженика Андерсън е геолог. Разделя се с бащата на сина си, когато той е само на годинка. Джени иска да има още деца и мъж до себе си, с когото да ги отглежда, но не и нова любовна връзка.

Пет принципа на възпитание на психически силните родители

Затова започва да се рови в интернет как може да реализира това свое желание и така попада на Modamily. Това е американската онлайн платформа за запознанства, която срещу определена сума за членство свързва хора, желаещи да станат родители, но без романтично обвързване помежду си. Мъжът и жената се ангажират съвместно да отглеждат детето си, но да не живеят заедно. Те са готови да създадат семейство, но нямат търпение да чакат единствения.

Докато сайтовете за запознанства процъфтяват, всъщност тези хора се надяват на по-добър начин за отглеждане на детето си

Първите клиенти след създаването на сайта през 2011 г. са предимно хора с хомосексуална ориентация, които търсят донори на яйцеклетки или сперматозоиди, за да заченат свой наследник. Те са привлечени от възможността това да е известен човек, а не анонимен, каквато е практиката в клиниките за репродуктивни процедури.

Защо жената не трябва да се възприема като готвачка или чистичка вкъщи

По този начин детето може да познава и двамата си биологични родители, да поддържа отношения с тях и да е наясно, ако в семействата им има някои генетични заболявания, които е възможно да наследи. Постепенно в платформата обаче започват да се регистрират и хетеросексуални хора като Дженика, които търсят партньорство с цел създаване на бебе. Тя се запознава и разговаря с около десет мъже, преди да попадне на канадския оператор Стефан Дувал.

Двамата дълго обсъждат онлайн своите интереси и разбирания за живота и тя се съгласява да му гостува във Ванкувър в началото на миналата година. “Чувствах се като на среща, но го нямаше глупавото флиртуване, защото можехме да бъдем абсолютно честни за общата цел и как да я постигнем”, разказва 37- годишният мъж пред “Гардиан”.

Нов начин за създаване на семейство – нито един от двамата не търсеше романтика

И двамата бяха в края на 30-те си години, а кратките им описания в платфорамта споделят подобни възгледи за здравеопазването и образованието, имат солидни доходи и търсят едно и също нещо: неромантичен партньор, с когото да имат – и да отглеждат – дете. Съ-родител

Със седем деца вкъщи

И на въпроса – какво прави тази платформа толкова успешна е, възможността да премахнеш любовния багаж, ревността и неудовлетвореността и да създадеш по-стабилна семейна среда за детето.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com