детска градина Лилия

Новата сграда към детска градина „Лилия“ в кв. „Мусагеница“ се строи и в момента е достигнала етап на груб строеж. През септември кметът на София Йорданка Фандъкова очаква да е напълно завършена и оборудвана.

Градината има капацитет за 280 деца, а с новата сграда местата стават общо 360. Старата сграда е санирана, построен е и физкултурен салон, а дворът на градината ще бъде реновиран, както и ще се добавят 13 нови детски площадки. 

Кметицата се е амбицирала да строи и нови детски ясли, но дали ще успее да вкара всички малчугани в групите, ще разберем.

“С възможностите, които София дава за добра работа, привлича много млади семейства, затова строителството на училища и градини не може и не трябва да спира”, каза още тя. 

Недостигът остава най-сериозен в кварталите – „Кръстова вада“, където скоро ще приключи строителството на новата детска градина. В кв. „Манастирски ливади“ има забавяне от района заради обжалване на процедурите.

детска градина Лилия
Детска градина Лилия

Вижте как да се справите по-лесно с адаптацията на малчуганите в детската градина

“Получихме благословията на патриарх Неофит за изграждане на детски градини на два църковни терена в кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и в кв. „Манастирски ливади“”, допълни кметицата.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com