Детска градина “Пинокио” отвори врати в Меден Рудник, Бургас

Първата еко детска градина в страната отвори врати в Меден Рудник, Бургас. Тя е изградена по скандинавски модел и е дванадесетата градина в града.

Сградата е изцяло изградена с еко материали, предимно от дърво, а в нея няма да има употреба на пластамаса. Дори посудата няма да е пластмасова като в другите градини. Масите, леглата, всичко нужно за отглеждането на децата е от естествен материал, а учителите дори сами са изработили кукли от текстил, тъй като пластмасовите играчки няма да се толерират там.

Вижте какво трябва да е менюто в забавачките

Градината има капацитет за около 100 деца в две яслени и две градински групи. Тя е изградена на мястото на някогашното гето в Бургас. Там вече има физкултурен салон, облицован в дърво с изградени стени за катерене. Дворът има специални кътчета и пътеки, пригодени за игри и обучения на открито, като например специална сензорна пътека и инсталация за вода. Пригодени са и няколко инструмента за музикалните часове – от метал и бамбук. Сградата има и библиотека.

А всеки един от родителите на децата ще прекарва цял ден един път в месеца, в който ще помага на персонала и ще види как минава отблизо един ден с малчуганите.

Общинската градина е финансирана чрeз европрограма, в нея са влезли 4 милиона лева.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com