детски имена, Александър, Виктория, как да кръстя бебето, бебешки имена

Детски имена

Детски имена – кои са най-предпочитаните и дали се е запазила традицията детето да се кръщава на баба или дядо?

Ако имате момче и търсите кое име би паснало най-добре на детето, вижте кои са били най-популярните имена през 2016 г. При момчетата най-много новородени през миналата година са кръстени Александър, Георги и Мартин. Най-разпространени след тях остават Иван, Димитър, Даниел, Николай, Кристиян, Никола, Виктор и Калоян. Срещат се и Петър, Христо, Стефан, Васил, Тодор, Ангел, Валентин, Ивайло, Стоян, Атанас и Пламен.

Ако търсите най-хубавите женски имена, за да кръстите вашето ангелче, вижте какво са избирали родителите през 2016 г.

Виктория, Мария и Никол са най-популярните имена за новородените в страната. Нестандартното име София е едно от най-предпочитаните, а след това са Рая, Александра, Габриела, Дария, Симона, Йоана. Срещат се и Теодора, Елена и Гергана, но последните две все по-рядко.

Класическите имена Иванка и Пенка все още са на мода. Около 60 хиляди момичета в България са кръстени Иванка, а 30 хиляди Пенка. Докато Милена, Румяна и Силвия са по-надолу в класацията.

*Източник на информацията е Националния статистически институт НСИ

Всъщност традицията за кръщаване на децата на дядото или бабата изчезва. Родителите предпочитат да изберат името на детето, без да се съобразяват как се казват членовете от семейството. Освен това новите световни тенденции позволяват по-голяма свобода при избора на име на детето. Тук няма закономерност, има само предпочитания. Въпреки това избягвайте имена, които не са добре приети в обществото, за да предпазите детето от бъдещи подигравки.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com