До дни ще стане ясно ще има ли детски надбавки за всички родители. След като първоначалният вариант всеки родител, без подоходен критерии, да взима детски надбавки, бе отхвърлен, а вторият вариант – детските помощи да станат 50 лв. за едно дете от началото на 2021 г., но с подоходен критерий, получи остри реакции от хората, дойде и трети вариант.

Новата идея, предложена на финансовия министър Кирил Ананиев от ВМРО, е хората с по-ниски доходи да получават надбавки като парична помощ, а тези с по-високи доходи – данъчно облекчение в същия размер.

Детските надбавки да станат 50 лв. от 2021 г., но за най-бедните родители

“Приятели, спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с Вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи, и лекари. При това без да противопоставяме различните групи. Имахме конструктивен разговор с министър Ананиев, обединихме се около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа.

Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни – тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – т.е. възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв. годишна подкрепа”, заяви заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов сподели добра новина във „Фейсбук

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com