Детски таблети и лаптопи

Детски таблети и лаптопи

С развитието на съвременните технологии са се появили и нов тип играчки за деца, което е нормален процес, предвид епохата, в която живеем. Истината е, че през всички времена, откакто светът съществува изобщо, нашите наследници постоянно ни подражават, вглеждат се във всичко, което ние, възрастните, правим.

Днешните поколения деца, още от съвсем невръстни, се взират в нашите компютри, лаптопи и телефони, следят движенията ни, искат да опитат и те… За тази цел са създадени детските варианти на този тип устройства, само че за игра – адаптирани за най-малките дори, шарени, интересни, забавни и – не на последно място – безобидни.

Някои родители до някаква степен се плашат от нахлуването на електронните видове пособия, изхождайки от опасението, че те могат да навредят на неукрепналия организъм или да създадат пристрастяване.

Поради това съзнателно избягват да купуват детските им версии. По този въпрос може дълго да се спори, тъй като отново нещата опират до мярката и правилното възпитание – то трябва да бъде целенасочено.

У детето трябва да са създаде представата, че с тях, лаптопите и таблетите, не трябва да се прекалява и както в един момент книжката бива оставяна настрани, така става и с лаптопа – работата се свършва и следва задължителна почивка. Защо е важно да не лишаваме децата от този тип играчки? Отговорът е прост – те виждат как всички ги използват, а всеки малък индивид се асоциира с обществото.

Всеки един от лаптопите, смартфоните и таблетите на пазара за най-малките е съобразен с възрастта и предлага широк набор от функции с образователна цел. Може да се каже, че наподобяващите електронни джаджи за деца са допълнение към книжките и другите видове играчки за образование, като пъзели с букви, картинки с животни, килимчета с изображения и т. н.

Например, един детски таблет с игри съчетава в себе си много занимания. В зависимост от предпочитанията ви и наблюдаваните заложби у вашето дете, във всеки онлайн магазин за детски играчки можете да намерите подарък за детето си във вид на детски таблет с песнички, дори с рисуване, както и с други допълнения

Когато посещавате детски магазин за играчки, ще видите предложения за мини лаптопи, смартфони и таблети с приятен дизайн, привлекателен за мъниците. Да учим децата си, докато се забавляват, е най-успешният подход в помощ на запаметяването и възпитанието. Смартфоните, лаптопите и таблетите за деца представляват още един начин за това.

Децата от 3 годинки нататък, дори и по-малките, запомнят много повече, отколкото предполагаме, затова в детските таблети и лаптопи има научаване на цветове и форми, както и математика, и азбука, и логически игри, включително музика, инструменти – информация, която е само в полза на детето и развива слуха, зрението и реакциите му, способността му да възприема и да разсъждава логически, креативността му

Нека поговорим и за смартфоните и децата

В този смисъл, чисто психологически, играчките от този вид дори помагат на малчуганите да бъдат разумни с употребата на електронните устройства в бъдеще – т.е. те свикват със съществуването на електрониката в нашето ежедневие и така вероятността да злоупотребяват с нея на по-голяма възраст намалява, понеже за тях това няма да е нещо ново, непознато и вълнуващо.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com