приложения за родителски контрол

Всяка майка ненавижда момента, в който звънейки на детето си чува свободен сигнал. Пробваш пак след 5 минути, след 10, а сигналът продължава да ти-тика досадно, а ти постепенно да се притесняваш все повече.

Има решение на тревогите

Приложенията за родителски контрол стават все повече и все по-популярни. И ще ви спестят дозина нерви. С едни може да следите детето, с други да управлявате достъпа му до приложения, а с трети дори да блокирате изцяло телефона му, докато не ви върне обаждането.

Ето нашата селекция за топ приложенията за детски телефон:

Protect your kid

Изтегли

Приложението дава правата на родителите да управляват голяма част от функционалностите на телефона на детето си (във възрастовата група от 5 до 12 години). Приложението се изтегля на телефона на детето и от там се управлява чрез профил на родителя с надеждна парола, за да няма спекулации от страна на детето. А с един профил могат да се ограничат няколко устройства. През сайта на приложението родителите могат да следят колко и в кои приложения децата прекарват най-много време. За по-строгите родители има опция определени приложения и мобилни игри да се ограничат с почасов достъп. Може да видите и тяхното местоположение, както и да зададете функция за нощен режим, в който да забраните разговорите на детето.

Life 360

Ако исакте да следите детето си – дали е излязло от училище по време на час, дали се е прибрало вкъщи или е на гости точно в този негов приятел/приятелка, то Life 360 е вашето приложение. Чрез него с включен джипиес ще наблюдавате местоположението на детето ви. Може да зададете точка – училище или дома ви и да получите нотификация, когато то напусне дадена локация. Ще виждате и с колко процента му пада батерията на телефона, за да може да го подсетите да го зареди.

Купувайки премиум пакета ще може да сложите много локации и да следите с каква скорост детето се е возило с кола или автобус, дали (недай си боже) има катастрофа или през кои места се е отбило след училище. Но има начин то да спре връзката с приложението, само трябва да си изключи GPS локацията.

Kids Place – Parental Control

С повече от 1 милион сваляния приложението е лидер в Google Play. Чрез него всеки родител ще може да настрои достъпа до приложения на децата и дори да забрани да се инсталират нови приложения на телефона. За целта се въвежда пин от четири цифри, който само родителят знае. По този начин, без да се въведе паролата, и приложението за родителски контрол няма да може да се изключи.

Има опция и за таймер, който дава определен часови достъп до телефона.

Safe Browser Parental Control – Blocks Adult Sites


Предишните няколко приложения помагаха за ограничаване достъпа до приложения и показване на локациятана детски телефон. Но забравяме един много важен момент от интернет сърфирането – уеб браузерът на телефона. Той дава неограничен достъп до съдържание, от което със сигурност искате да предпазите детето си – порно, сайтове за хазарт и залагания, клипове с насилие, сайтове за запознанства и др.

Чрез ап-а ще можете да въведете бял и черен списък на сайтовете, които детето може да посещава и съответно тези, до който няма да има достъп. Освен сайтове, ще можете да сложите и филтър на търсачката, ако сте изпуснали някой сайт от черния списък. Имате пълен контрол над търсачката и това, което детето ви може да търси в интернет.

FamilyTime Parental Controls & Screen Time App

Това приложение съчетава няколко функции от изброените по-горе в едно. Ежедневно може да ограничавате приложенията с часови диапазони, да задавате екранно време на телефона, безопасно търсне в Google и дори в Youtube.

Щом има приложения за родителски контрол, нека не ограничаваме достъпа им до технологии – няколко аргумента за

Разширените функции на приложението дават възможност да следите местоположението на даден детски телефон и да получавате известия, когато се движат. Приложението позволява и мониторинг на използването на телефона, дори проследяване на СМС-те и обажданията. А за по-голяма сигурност, детето ви има достъп и до паник бутон и само с едно натискане на телефона, ще получите точното му местоположение.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com