Най-новото виртуално място за деца и родители – Edutalents

В последната една година се наложи много родители да останат вкъщи с децата, заради затворени детски градини и училища. Дори у дома родителите нямат възможност, време и цялостни познания да бъдат и учители на децата си. Това е най-голямото предизвикателство пред всеки родител, с което трябва да се справя днес. Но от къде да намерите достатъчно
ресурси?

Edutalents.me идва на помощ с образователни видео уроци за пълноценно развитие на най- малките – от 0 до 6 г. и то у дома. Иновативната платформа за видео уроци е точно това, от което родителите имат нужда в момента – видео уроци, разработени от и с участието на педагози и специалисти в областта на ранното детско развитие. Тя спестява време на родителите, помага с идеи на учителите и най- важното – подкрепя децата в тяхното цялостно развитие, за да открият и развият потенциала и талантите си.

Какъв опит може да почерпите от платформата?

Видео уроците са разпределени в три основни възрастови групи – от 0 до 36 месеца, за 3-4 годишни и за 5-6 годишни. В най-малката възрастова група (0-36 месеца) родителите имат достъп до видеа от психолог, в които се проследява двигателното, когнитивно, сензорно и емоционално развитие на бебетата от момента на тяхното раждане. Показани са лесни и практични упражнения за раздвижване на бебето, как да му правите масажи, както и стимули за развитие на зрението, слуха и емоциите.

За възрастта над 2 години ще откриете множество видеа за логопедични упражнения или такива с Монтесори педагог, както и основи на геометрията. Може също така да пуснете на децата да гледат или слушат приказка на български език или да правят сутрешна гимнастика с видео уроците по спорт и йога за деца.

Ще откриете множество упражнения за фина моторика, обогатяване на речниковия запас, познания за света, математически и научни знания, уроци по английски език, видео уроци по музика, за финансова, емоционална и социална интелигентност, внимание и концентрация на ума, уроци с много забавни игри за хармонично развитие на дясно и ляво полукълбо на
мозъка. Освен образователни игри и развиващи занимания, с които може да превърнете специалните моменти с вашето дете в семеен ритуал, в платформата може да намерите и полезна информация за неговото развитие чрез съдържанието в блога на платформата.

С промоционалния ни код EDU20%KINDERG получавате специални 20% отстъпка

Видеото спестява толкова много усилия, колкото не сме си представяли. Дори за най-важните неща в ежедневието на един родител. Вече може да сложите край на четенето на множество книги, както и на търсенето на публикации в специализирани сайтове за обучение и възпитание на детето вкъщи и да се абонирате за видео съдържанието на иновативната платформа Edutalents.me, проект на образователна група „Светлина“, които повече от 20 години въвеждат иновации в образователната система. А за детските градини има възможност педагозите да използват видеата по време на заниманията в градината или в случай на затваряне на детските градини и преминаване към онлайн форма на обучение.

Тук може да видите няколко безплатни образователни уроци на платформата:

Възраст 0-36 м. – обучение на геометричните фигури и двигателно развитие на бебето в първи триместър 

Възраст 3-4 г. – логопедични упражнения за звука „М“ и видео на тема „Как се формира дъжда“

Възраст 5-6 г. – видео за Космоса и Слънчевата система и за финансова грамотност

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com