Да се готвят и Ямбол, Перник и Пазарджик

Грипна епидемия бе обявена вчера в Бургас, заради това от днес до петък включително 137 училища в Бургас ще са в грипна ваканция.
За грипна епидемия да се готвят и Ямбол, Перник и Пазарджик, тъй като заболелите се увеличават с всеки ден, съобщиха от МОН.

От утре (16) до 18 януари училищата в Стара Загора, Шумен и Сисилстра също ще са в грипна ваканция.

Във Варна отсъстващите от занятия в детските ясли и градини и училищата не неброяват повече от 30%. Докато в Пловдив болните се утрояват за последната седмица, те също се готвят за грипна епидемия.

Заради ниски температури и виелици в Пловдивско три училища ще са в дървена ваканция – “Тодор Г. Влайков” и ОУ “Христо Г. Данов” в с. Клисура и ПГ “Ген. Вл. Заимов” Сопот. В училищата в Невестино –
ОУ “Хр. Ботев” и ДГ” Р. Княгиня” учениците също ще почиват.

Една единствена детска градина засега затваря за няколко дни -ДГ “Детелина” в село Черно поле. Във всички други ще бъде ограничено влизането на външни лица.

Щамът “Калифорния” атакува най-вече децата и хората между 20 и 40 години. Симптомите са висока температура, болки в мускулите, главата и очите, дразнимост от светлина. Той много наподобява свинския грип и настъпва за около 2,3 часа в зрял стадии. Трябва да избягвате обществени прояви и обществен транспорт, доколкото можете.

Как да закалите бебето през зимата

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com