Промени в наредбата за здравословно хранене

Браншовите съюзи в хранителния сектор у нас алармират, че здравното министерство готви промени в Наредба 6 за здравословното хранене на децата в детските градини.

В Наредбата в изменения вид няма да бъде задължително да се купуват продукти по Българския държавен стандарт (БДС) при приготвянето на храна за децата между 3 и 7 години.

Брашно, мляко, сирене, масло, кашкавал, консерви, както и някои месни продукти, не трябва да са по БДС според новите промени, съобщават от БНР

Според Мариана Кукушева, представител на хлебопекарите и сладкарите, в работната група, според която разрешават на децата да се дават храни с различно стандарти, са участвали експерти по хранене и други специалисти, което за нея е недопустимо.

Храните по БДС се асоциират с качество, особено на суровините, които според този стандарт трябва да са произведени в България и да имат гаранция за качество.


Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com