Жените, които вдъхновиха света през 2018 г. Те са четири уникални персони, които ни показаха какво е да си вдъхновител, какво е да си жена на върха и как се справят те там горе.

Ясинда Ардърн

Тя е майка. Тя е на 37 и е 40-тия министър-председател на Нова Зеландия. Не само, че тя е жена, която успешно се е изкачила на върха в страната си и в политиката, но е и вторият световен лидер-жена, която е родила, докато е на поста си през юни 2018 г.

Ясинда и съпругът й присъстваха на срещата на ООН с бебето си

А през септември тя доведе мъника на среща на общото събрание на ООН, когато е само на три месеца. Тя успява да покаже на майките по света, че може да си на върха на държавата, но и да успяваш да изпълняваш ролята си на жена и майка. Ясинда се надява, че ще бъде някой ден пример за подръжание за всички жени, които искат да балансират кариера и родителство.

„Искаше ми се да и хвана изненаданите погледи на японската делегация, която влезе в заседателната зала, докато сменяхме пелените“, коментира тя за срещата с ООН.

Меган Маркъл

Меган Маркъл счупи всички класации в интернет и бе най-търсената жена в Google и през 2017 и 2018 г. Бракът и бременността й с кралския наследник Хари я издигат на върха, но не всяка известна личност е популярна и обичана, колкото нея.

Тя вдъхнови жените по света със стил, поведение, но и с решението да наруши едно кралско правило, а именно да не пътува, докато е бременна.

Вместо да стои вкъщи и да си похапва на спокойствие, Меган демонстрира, че бременните жени могат да са продуктувни и през тези 9 месеца и дори летя сама до Ню Йорк, за да се види с приятелите си.

Давай, момиче, покажи им, че бременните жените могат!

Надя Мурад

Надя Мурад е едно много смело момиче, което бе одостоено с Нобелова награда за мир.

Надя е от Ирак, на 26 години, като е прекарала години, като пленница на ИДИЛ в Сирия. Отвлекли я войници от групировката, които нахлули в къщата й и убили почти цялото й семейство.

Нейните разкази за това да си сексробиня са потресаващи. Надя описва как са ги изнасилвали всеки ден, гасили са цигари по телата им и са правили, каквото решат с тях.

Тя получава наградата, заради борбата й със секснасилието по света.

Мишел Обама

Екс първата дама на САЩ Мишел Обама издаде книга през 2018 г. Но поводът да й кажем “Браво” е колко е искрена в нея.

Тя, с огромна болка, споделя, че животът й не е перфектен, е парите не могат да поправят всичко. Оказва се, че Мишел е загубила едно дете преди да роди двете си дъщери. А те са били заченати инвитро. Заради това с Барак Обама са посещавали в продължение на години брачен консултант.

Мишел отправя много важно послание към жените в света, че не всичко е власт и пари, важното е накрая да бъдеш добър човек, жена за пример.
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com