Животът с деца може да е труден, на моменти и непоправим, но всяка каша, забъркана от децата вкъщи, би се оправила с малко майсторлък и жалание. На вниманието ви представяме 10 мъдрости на други родители, преживели успешно деня и то като победители

1. Чудовищата плашат децата

Не знаете как да предпазите детето от отровите вкъщи, и въпреки, че сте ги прибрали в шкафовете, детето има интерес към тях и рови? Не се тревожете. Използвайте страха на детето срещу него – налепете върху отровните или неподходящи за деца течности и препарати чудовища, които да откажат малчугана да си играе с тях.

Как да превърнем детето в любознайко?

2. Важно е храната да изглежда добре

Детето ви не иска да яде полезни храни и плодове? А обича пържени картофи? Проблемът е решен – стига храната да изглежда добре и в подобни на други любими храни форми – малчуганът ще бъде приплъзнат.

3. Използвайте стари дистанционни

Запазете старо или неработещо дистанционно, което да давате на детето, когато поиска оригиналното за телевизора. Печелите и безплатна играчка към асортимента.

Идеи за забавление на децата вкъщи с подръчни материали

4. Облечете децата в един цвят на разходката навън

Мислите, че разходките навън биха били по-лесни, ако децата са “по-ярки”? На прав път сте – ако с страхувате да не ги изгубит от поглед в зоопарка – облечете ги в един цвят и то дразнещ окото и различен от пастелни или сиво и черно, например червен, жълт.

5. Обезопасете хитро дома си

Имате прохождащо дете или деца и спешно трябва да обезопасите къщата, но без да ограничите достъпа си до определени стаи и шкафове? Бъдете гъвкави и дори използвайте предмети, които вече имате в дома си.

Вижте още как да обезопасите дома си

6. Улеснете къпането във вана

Имате вана, но докато къпете детето трябва постоянно да го държите и ви заболява кръста, то се плъзга постоянно и всичко това се превръща в един ад? Край на страданията – сложете кошница за пране, в която детето да седне и да е обезопасено, без да е нужно да го придържате.

7. Скрийте от детето какво ядете

Не минава и едно хранене, в което детето да не иска да си хапне от това, което вие ядете. Няма лошо, но има много неподходящи за детето храни, особено сладкото, с което не трябва да се прекалява. И вместо да ядете скришно, бъдете по-гъвкави и иновативни, като тази майка, която е скрила сладкиш зад листо от маруля.

Какво трябва да е менюто на едно дете

8. Пригответе много храна на едно място, когато пътувате с детето в колата

Ако пътувате на дълъг път, то пригответе много храна, но я подредете на едно място, без опаковките, за да избегнете отваряне, разсипване или ровене в чантата. Така детето ще е заинтргувано за дълъг период от време от подредената храна. Освен, че ще си похапне, може и да я сортира по цвете или форми.

9. Направете си хамак с помощта на маса и чаршаф

Искате да купите на детето люлка, хамак или друга интересна занимавка или поле за игри, но сте в апартамент и нямате място? Защо не вземете един стар чаршаф, да го завържете на възел за кухненската маса? Гениално нали?

10. Поставете чинийка под сладоледа

Детето цапа всичко със сладоледа на клечка, съответно пода е целият в капки, лепкав и това ви създава допълнителна работа? Пробийте хартиена чинияв средата и пъхнете сладоледа на клечка, така че всичко, което пада, да е в чинията.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com