как да, почистване на уши, бебе, дете, детски клечки за уши, ушна кал

Как да почистим ушите на бебето

Как да – серии от полезни статии, в които ви показваме как да се справите с ежедневни задачи в отглеждането на вашето дете. Предишната статия показа как да научим детето да се облича само.

Имайте предвид, че почистването на ушите на бебето е рисково, тъй като може да причини инфекция или да увреди деликатните тъкани в ухото. Ушната кал всъщност е природната защита на ушния канал и е полезна. Но е и знак за добра хигиена.

Никога не пъхайте памучен тампон или други почистващи уреди в ушния канал, може да нараните тъпанчето или да внесете мръсотия в ухото

При новородените, за да почистите външната част на ухото, намокрете една мека кърпа с топла вода. Внимателно я допирайте до ушната мида и не я натискайте. С леки движения на попиване ще успеете да отстраните видимата ушна кал. На по-голяма възраст детето може да понася да му почиствате ушите през няколко дена. Може да използвате детски клечки за уши, които са специализирани с ограничител да не влизат навътре в ушния канал. Те са антибактериални и пригодени за лесна употреба.

Почиствайте ушите на детето винаги след баня, за да може да се отстрани ушната кал по-лесно. Посъветвайте се с педиатъра си, дали може да използвате спрей за почистване на уши. Той се употребява лесно, като се впръсква леко в ухото. Размеква ушната кал, а тя после изтича от ушите на бебето. След което забърсвате внимателно.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com