популярни имена

Трета поредна година Александър и Виктория остават най-популярните имена за новородените у нас

Александър и Виктория – това са най-популярните имена за 2019 г., 2018 г. и 2017 г. в България. Защо трета година поред се случва това?

Александър означава “защитник на мъжете”, идва от гръцки и има цели три имени дни – през април, август и септември.

Виктория е римска богиня на победата и отново има повече от един имен ден – на 11 ноември и на 18 април.

Други популярни имена в България през 2019 г. са били Мария и Никол с по 680 и 596 кръстени новородени

Момчетата, кръстени Александър през 2019 г. са били 1036, 969 се казват Георги, а Мартин – 811.

Детски имена – как да кръстим малчугана

Габриела, чието име означава “Божия крепост” и се смята за еврейско име, както и Симона, което означава ” Да се вслушва в Бог”, са на седмо и десето място по популярност. Александра е на четвърто, а на девето по популярност се издига Йоана – “богопомазана”.

Следват ги Теодора, Рая, Гергана със значение “божи дар”, “слънце” и Гергана, което означава земеделец. Михаела, София и Дария от най-редките имена у нас през 2008-ма, сега са едни от най-популярните. Те означават “Кой е като Бог”, “мъдрост” и “подарък”.

Никола бие по популярност Николай – от девето място през 2008-ма, през 2019 г. е на пето място, а Николай от шесто място пада на 11-то място през изминалата година

Борис от двадесето място по популярност през 2008-ма, през 2019 г. се качва на заветното шесто място. Името означава богоподобен, божествен. Иван за първа година губи популярност и пада на седмо място.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com