През повечето време като родители се фокусираме върху това на бебето да му е топло, тъй като първите месеци то не може да регулира собствената си температура. Въпреки това е също толкова важно да им помогнете да се чувстват комфортно и през топлите месеци.

Кои са правилата, по които да се водим за облеклото на бебето през лятото?

Заедно с партньорите ни от Kids`Corner – Бебешки и детски дрехи сме селектирали най-важните правила и съвети, по които да се водите при подбора на тоалета на бебето през лятото.

Подберете дишащи материи

Летните бебешки дрехи трябва да бъдат изработени от леки, естествени и дишащи материи, най-вече памучни. Естествените влакна абсорбират лесно влагата и позволяват на кожата да диша. Това помага на вашето бебе да регулира температурата си и го предпазва от прегряване през лятото., което води до неприятни зачервявания и обриви.

Облечете бебето, както обличате и себе си

Всебщото правило е да обличате бебето си с една дреха повече от вашата. НО това не важи за летните жеги, тогава обличайте бебето по същия начин, по който сте облечени и вие. 

Изберете малко по-широки дрехи за над 25 градуса

За по-топлото време, педиатрите препоръчват широки дрехи, които покриват възможно най-голяма част от кожата на вашето дете, особено ако то е изложено на слънце. При температури от над 25 градуса, може да заложите на летен сет от две части за момиче или за момче.

Не забравяйте шапката

Уверете се, че бебето носи задължително слънчева шапка, която засенчва лицето, шията и ушите, а ако бебето не е проходило и стои във вас или в количката, може да не слагате чорапи или сандали.

Избирайте дрехи със светли цветове

През топлите месеци обличайте бебето си в пастелни и светли цветове.Те абсорбират по-малко топлина в сравнение с по-тъмните цветове и поддържат бебето по-хладно в горещо време.

Вечерите слагайте още едно късо ръкавче

Не подценявайте летните вечери. Дори да ви се струват горещи, детето трябва да има поне едно късо ръкавче върху бодито или тениската.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com