Децата имат по-голям шанс да постигнат успех с ученето си, когато учителите и родителите работят заедно. Всичко, което правите с детето си през деня, може да бъде използвано като възможност за подобряване на неговото изучаване на английски език.

Това споделят преподавателите от Funday – англоезична програма, чиято цел е децата да намерят своето място в света, развивайки своя потенциал като творци. Специалистите твърдят, че при ученето на език важно е постоянството.

Ето и какви са техните препоръки за практикуването му в ежедневието:

Книжки с картинки

Този метод отваря изцяло нов свят за малките деца, които учат английски. Изборът на правилните книги може да бъде труден, но е важно да разберете ползите от това взаимодействие между детето и света на езика.

Книжките с картинки осигуряват на родителите и децата очевидна причина за преминаване от домашния им език към говорещ английски. Родителите, на които им липсва доверие на английски, установяват, че неподвижният текст на картинка е полезна опора. Подобни ежедневни занимания имат редица ползи във времето и следва да се практикуват често в домашна среда.

Песни и рими

Забавен начин за усвояване на нови думи на английски е чрез повторение на рими и песнички. Съставете списък с подходящи за възрастта песни, които да повтаряте, за да може детето да усвои лексиката.

Четене на глас

Четенето на глас е полезно, защото развива говорните умения, въображението и увереността. Възползвайте се от него във всеки един момент, подтиквайки вашето дете да чете на глас, за да запомня думите, свързвайки ги в изречения, използвайки ги правилно.

Английска творческа работилница

Осигурете кът във вашия дом, където всичко да е свързано с английския език. Може да го наречете творческа работилничка и там детето да създава картинки, да пише думички, да се упражнява, да изготвя картички за празниците с английски думички и други неща.

Това е лесен и забавен начин за усвояване на културата и практикуване на езика, особено докато децата са малки. Тогава най-лесно попиват информацията.

Празнувайте семейни рождени дни и фестивали

Използвайте празници и рождени дни за игри и забавления на английски, за изготвяне на рисунки и картички и други.

От съществено значение е да се забавлявате, докато помагате на детето си да научи нов език.

Помогнете на вашето дете да развие своя потенциал като научи английски език. Така ще има повече възможности да открие своя път като порасне и ще се чувства уверена и успешна личност.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com