унгария деца

Държавата ще дава кредит от 30 хиляди евро на семейства с три деца

Като всяка страна в ЕС и Унгария се бори с ниската раждаемост, не сме само ние в България. В момента коефициентът им на плодовитост е средно 1,49 деца на жена, което е под средното за съюза.

В страната вече се усеща липса на работна ръка и нарастващ брой пенсионери за сметка на по-малкото работещи.

Повечето правителства на ЕС се опитват да разрешат подобни демографски проблеми, но Орбан е взел нещата в ръце.

Съгласно Плана за действие за защита на семейството, двойка до 40 години, които се женят за първи път, могат да получат безлихвен заем от 30 хиляди евро от държавата, който да се опрости при раждането на третото им дете

Макар че може да изглежда като подкуп, за да накарат хората да имат трето дете, властите виждат заема като начин младите двойки да заобиколят финансовите пречки за създаване на семейство.

Планът за действие за защита на семейството също предлага на семейства с три деца субсидия от около 8000 евро за покупка на седемместен автомобил.

Защо в България това не може да се случи?

Държавата у нас поне плаща за бавачки

Хиляди причини има това да не може да се случи в България. Един от проблемите е свръхраждаемостта при ромите, които няма как да бъдат ограничени от този закон, тъй като това ще е дискриминация. И докато в Унгария дърпат с материала, ния сякаш вървим назад.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com