Два калкулатора пресмята шансовете за детска градина в София – това са https://priem.cc и https://sofiadz-calculator.eu/, като вторият все още не е актуализиран за набор 2021-ва. Очаква се до седмица да бъде.

За да прецените шанса ви, на мястото на ID въведете номера на детето от системата (ИСОДЗ). Той не е изцяло точен, поради подрбоността, че не пресмята социалните критерии и не премахва децата, които влизат по тях. Другата подробност е, че все още има частни ясли, които носят допълнително точка при прием за определен набор, но не са подали информация към съответната администрация и децата в системата все още се водят с 13, вместо с 14 точки.

Калкулаторите са създадени от родители и нямат нищо общо със системата. Имат несъвършенства – не може да проследи децата с второ желание дали влизат другаде или не, изключва ги автоматично, както и не може да проследи колко места ще останат от социалната опашка.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com