Днес ви срещам с “Little Fingers”, младо семейство с две малки деца, направили първия си бизиборд за голямата си дъщеря, в стремежа си да стимулират нейното развитието. С повече от 3 години опит и над 1000 активни дъски, изпратени в различни градове на България, днес “Little Fingers” работят с болници, терапевтични центрове, детски градини и детски центрове.                                                                                  

След като изработили първия бизи борд за дъщеря си и станал основен нейн приятел в игрите, после направили подарък за приятелско семейство, после за други приятели и така неусетно започнали да му посвещаваме голяма част от времето си, което ги накарало да го превърнем в малък семеен бизнес.

Kак започна историята на бизиборд “Little Fingers”?

С течение на времето купили машини за работа, разнообразили бизи бордовете с нови лементи и обогатили цветовете на дървените игри. Те вече имат работилница, в която кипи неуморен труд на ръка – шлайфане, заобляне, грундиране, боядисване, сглобяване на дъските.

Какво е бизиборд и защо привлича толкова вниманието на специалисти и родители?

Това е дъска, върху която са монтирани различни сензорни стимулатори свързани с бита на детето- резета, копчета, вратички, бутони, ципове, токи, връзки и др. С нейна помощ децата опознават околния свят и се учат да се справят с различни предизвикателства от ежедневието им.

Предимствата на бизибордовете на Little Fingers

Бизибордове на Little Fingers се изработват от екологични материали, както и бои и лакове на водна основа. Предимство пред масовото производство дава възможността за персонализиране на борда с име, цветове, като и избор на активности в зависимост от възрастта или степента на развитие и нуждите на детето.

Little Fingers са едни безопасни и качествени бордове с разумни цени на пазара

За кого са предназначен бизибордът?

Бизибордът е подходящ за деца от 1 до 7г. възраст и деца със СОП

Little Fingers винаги се стараят да подпомогнат родителите при избора на активности, така, че те да бъдат съобразени с индивидуалните особености на детето. Размерите са различни – например 50/40см, 60/70см.

Елементите на дъските се различават по сложност и са предназначени да бъдат овладявани постепенно с напредване на възрастта. Според отзивите на техните клиенти, по-големите братя и сестри под 9-10 години също обичат да играят с малките си братчета и сестрички с бизиборда.

Отговор на въпроса дали детето е готово за игри с бизиборд е появата на интерес от страна на детето към предмети от бита – врати, копчета, ключалки, ципове и други подобни.

Какви са ползите за детето от играта с бизиборд?

Играта с различните елементи от дъската развива фината моторика на децата, а също подпомага развитието на психиката и интелекта. Доказано е, че деца, на които е дадена възможност да играят с такъв стимулатор, започват да говорят по-рано, отличават се с повишена концентрация на вниманието си, развиват търпение, постоянство, творческо въображение, креативно и логическо мислене. Тихите и притеснителни деца намират свое поле за изява и се активизират, а палавите и превъзбудени деца се успокояват.

Поддържане на интерес

Бизиборд “Little Fingers” е предназначен за деца от 1 до 7 г. възраст или деца със СОП

В този период те се впечатляват от ярки цветова, движение или звук. Всичко това ще намерите в дъските на Little Fingers. Особеностите на тази възраст, обаче, предполага краткосрочно задържане на вниманието, затова, ако смятате, че определен вид активност е полезна за вашето дете, трябва да положите усилия да задържите вниманието му върху нея и да осигурите многократни повторения. Тези повторения трябва да са мотивирани съобразно възрастта и особеностите на самото дете.

За безопасна игра

На първо място стои детската безопасност, затова те използват безвредни бои и лакове на водна основа, стабилни крепежни елементи, заоблени ъгли, без подвижни дребни предмети, опасни за откъсване и поглъщане. Въпреки това, децата са изобретателни и могат да ни изненадат. Препоръчват бизибордът да се ползва винаги под надзора на възрастен!

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com