препродаване на детски дрехи и играчки

Детските крачета и ръчички растат сякаш с едно премигване. Дъщеря ми от 62 размер до 98 порасна сякаш за секунди. Сигурна съм, че и с твоите дечица е така. И колкото и да съм сантиментално настроена към вече умалелите малки роклички и да искам да съхраня всичко, мисията ми, както и на доста други майки, е да дадем втори шанс на дрешките. Да зарадват друго детенце, да бъдат изцапани с още едно пюре, заснети на още една семейна снимка и най-накрая протъркани от още весела и безгрижна игра.

И не само дрешките заслужават да имат нов дом, всичките бебешки артикули, които пропорционално намаляват на всяка нова месечинка на детето могат да зарадват друга мама, а вие да си вземете 50 или повече процента от цената, за която сте закупили артикула преди време.  

Още ли пазите възглавница за кърмене в гардероба? Подложка за баня, ползвана веднъж, слинг, ползван два пъти, лятна количка, ползвана няколко месеца, нима можеш с лека ръка да ги захвърлиш в някое мазе?

Защо е хубаво да вдъхнем нов живот на детските дрешки и играчки?

Именно заради краткото време на употреба и качествените материи, детските дрешки изглеждат сякаш сега слизат от магазина. Знаете ли, че в Англия 7 от 10 родители на ​тийнейджъри все още държат бебешките дрешки на децата си? А в Америка над 60% изхвърлят използвани , но здрави детски дрехи и играчки, защото нямат културата, която имаме в Източна европа да предаваме напред детски дрехи, играчки и артикули? Това генерира 92 милионa тонa боклук в световен мащаб, което означава, че всяка секунда пристига камион за боклук, пълен с дрехи, а модната индустрия изразходва 20% от световния запас на вода.

Как да се справим с претрупания детски кош за игра?

Играчките са огромна част от инвентара на детската стая и често се налага да ги разчистваме, подреждаме и обновяваме. Статистиката показва и, че едно дете в Англия притежава общо 238 играчки, но играе само с 12, които са му любими. А сумите, които родителите харчат са трицифрени, и то за играчки, които често не се поглеждат от децата дори.

Аз лично всеки месец обновявам така наречения кош с играчки, отделям тези, с които детето вече не си играе, тъй като е загубило интерес, най-често или ги е надраснало, или още в началото не е показало интерес към тях. Един пример от последния месец са малките плюшени играчки, дрънкалки и музикални играчки, които събрах и опаковах прилежно и с радост очакват новия си собственик или собственици.

Да рециклираме, да дарим или да продадем?

За да избегнем замърсяването и боклука от така наречената „бърза мода“ и масовото производство и непрестанното изхвърляне и купуване на нови дрехи и артикули, първа точка от списъка е да изхвърляме минимално дрехи и максимално да рециклираме. Рециклирането на дрехи е широко понятие – всяка една дреха може да се сортира според състоянието ѝ и от там имате три варианта – рециклиране в пункт, дарение или продажба.

В почти всеки квартал има пункт за рециклиране на дрехи и обувки – бял контейнер, в който оставяте опаковани вашите артикули. Вторият вариант – дарението на детските дрешки и играчки може да бъде прието в организации, които помагат на родители в затруднено положение или можете сами да намерите краен получател на артикулите. Както и позната майка, на която да предложите размерите, които ще паснат на нейното дете.

Да продадем, но къде?

С голямо удоволствие очаквам онези пролетни топли и свежи дни след Великден, в които ще се отдам на пролетно почистване, на детската стая включително. А с него възниква въпросът къде да намеря нови собственици на запазените детски дрешки, играчки, книжки и артикули?

https://malkisakrovishta.bg/

Малки съкровища – Мястото за втори шанс на любимите дрехи, обувки и предмети на нашите деца

Представете си голямо пространство само с детски артикули, книжки, играчки, дрехи, бебешки пособия нови и употребявани, подредено по категории и пълно с малки съкровища?

Малки съкровища е платформата, която помага на майките да продадат или да купят не само дрехи, но и обувки, играчки, книжки, бебешки артикули – слингове, колички, колела, пиклери, всичко, за което се сетите и може би ще ви потрябва, може да го намерите там. Повече от 3000 родители се доверяват на Малки съкровища, които могат да се похвалят днес с над 6000 различни артикула.

Подобно на други платформи, но единствена по рода си, Малки съкровища дава на всеки регистрирал се възможност за собствен малък магазин с артикули категоризиране във вид, размер, възраст, цвят, пол и още подробности.

Моят опит с платформата

Моят опит с платформата бе наистина доходоносен и успешен още в първия ден. От качени 5 артикула, успях да продам два, без пазарлъци, без досадни съобщения. Получих имейл от платформата за предложение за покупка от двама потребители за два артикула, след което приех и получих готови товарителници, които да предам в Еконт. Това ми спести време, нерви и хамалогия. А парите си получих по банков път, по сметка, която аз посочих в профила на платформата, няколко дни, след като получиха пратката.

Да избегнем „Цена на Л.С“ и „Още снимки, моля“

Малки Съкровища е проект от мама за мама. Създаден от Стефи Стоянов – майка на 4-годишно детенце, която е искала с минимални усилия да продаде много неща, но не е намерила подходяща платформа за целта. Затова повече от година работи по сайта Малки съкровища и създава именно платформа, която да улесни максимално родителите, които искат да продадат детските съкровища на други родители.

Когато през март 2020 г. със съпруга й се оказват затворени вкъщи с бебето си заради COVID-19, всички дрехи и обувки, закупени за време навън, се оказват вече умалели и ненужни, а Стефи искала да ги продаде бързо и лесно, без да се занимава с коментари във фейсбук и допълнителни снимки.

Малки съкровища е изключително приятна за използване платформа. Всеки може да качи неограничен брой артикули за продаване безплатно. Във формирането на цената от продавача се включва комисионна на платформата в размер на 15%, които се приспадат от крайната цена, за която продавачът е продал артикула. Комисионата е дължима едва след успешно предадения артикул на купувача по банкова сметка.

Пролетта е правилният момент да разчистите детския гардероб, а Малки съкровища е правилното място за целта.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com