офлайн

Да бъдещ офлайн е новият лукс. Това е най-използваната фраза на 21-век. Неслучайно е така. Ще дам един пресен пример.

Сряда е, 14:47 и в редакцията кипи усилена работа, като за началото на август месец. Токът спира и ние с колегите се споглеждаме и усещаме нотка напрежение във въздуха, както и страх…от това, че без ток сме безсилни, без технологии сме други..

Моментално набирам ЧЕЗ да питам за аварията и евентуално да кажат кога ще я отстранят. Оттам ми отговарят, че прогнозният час е 17:30 ч.

Как така няколко часа ще ЖИВЕЕМ без ток. Ма, то това живот ли е?

Лаптопите имаха още 53 минути живот на батерията, в спокойно положение и затъмнен екран, но нямаше интернет. Ако си пуснем хот спот ще останем без батерии на телефоните в един момент. И тогава какво правим!?

Рано или късно всички ни чакаше една съдба – да си говорим, тъй като нямаше начин да се скрием зад екраните, без те да работят

Първата една минута гробна тишина. Никой не обелва дума. Оказа се, че няма какво да си кажем. И го разбрахме, когато най-малко очаквахме, в работния следобед без ток.

Тогава се запитах от кога една електропреносна мрежа ни диктува живота от А до Я?

Когато с детето останеш без ток, започваш да..

Много често в ежедневието децата се оказват жертви на технологиите. Смарт джаджите изяждат и малкото ни останало време, в което можем да свършим нещо полезно за нас, за семейството, за съседа, за роднините, за непознат.. за СВЕТА.

Не чакайте детето да ви каже Мамо, Татко, оставете телефона, лаптопа, таблета, смарт джаджите..обърнете ми внимание. Защото то не може да го направи.

#НЯМАСКУКАОФЛАЙН.

Вие можете да сте офлайн и ви придизвикваме да го направите за 24 часа на 31 август. Заведete детето на зоопарк, излезте заедно в парка, поговорете със съсед, усмихнете се на непознат, без да скролвате във Фейсбук за ден, без Инстаграм, без Туитър.. Без да си прегеждате имейла, без да се тревожите, че някой ви е писал в Месинджър.

Връщаме се във времето, в което всички бяхме офлайн

Животът тече, докато скролваш, не го губи онлайн. Предизвикай сетивата си да си починат от технологиите и се включи в кампанията на Offline Kids #НЯМАСКУКАОФЛАЙН

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com