Бебе се е родило в метрото в Киев преди часове. Момиченцето, което получи името Миa, проплакало в тунел на подземната железница, където 23-годишната ѝ майка се укрила от ракетния обстрел, споделят от „Дейли мейл“.

Украинският полицай Микола Шлапак, притекъл се на помощ на майката, разказва, че чул виковете на младата жена на фона на гърмящите снаряди. Малко след като помогнал при раждането, той успял да извика линейка и майката и бебето били настанени в болница, откъдето съобщиха, че и двете са добре, пише Нова телевизия.

Снимки на малката МиA веднага се превърнаха в символ на надежда в социалните мрежи

„Миа беше родена тази нощ при тежки обстоятелства – бомбардировките над Киев. Майка ѝ е щастлива след трудното раждане. Докато Путин убива украинци, призоваваме майките от Русия и Беларус да протестират срещу руската война в Украйна. Ние пазим животите и човечността“, написа украинската депутатка Хана Хопко.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com