на училище

На училище от 15-ти септември, категорични са от МОН

Министерството на образованието и науката е категорично, че няма да удължава учебната година през юли и да скъсява лятната ваканция на учениците, което щеше да ги прати на 1-ви септември по чиновете. Това заяви на пресконференция днес министърът на образованието и науката Красимир Вълче.

Преди дни МОН предложи проект на график за учебното време и за ваканциите през учебната 2017-2018 г., в който предвиждаха почивки за учениците в почти всеки месец и скъсяване на лятната ваканция през септември за сметка на юли – гимназистите от VIII до XI клас да учат до 6 юли, вместо до 30-ти, а дванадесетокласниците да завършват на 16 май, учениците от първи до четвърти клас да учат включително до 7 юни, тези от V до VII  до 22 юни.

След бурните негативни реакции просветното министерство се отказа от идеята и стана ясно, че учебната година ще започва на 15-ти септември, така както е записано в Закона за училищното и предучилищното образование

“Вероятно последните, които приключват учебната година по график, гимназисти ще свършват на 30-ти юни”, коментира министър Вълчев.

Предстои утре да се проведе съвет за тристранно сътрудничество в системата на образованието и да бъдат договорени допълнителните възнаграждения за учителите, които работят с проблемни деца и по-високите възнаграждения за педагозите.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com