детски градини, ясли, класиране, прием

Яслите и детските целодневни градини най-вероятно са проблем на почти всеки родител. Много от тях са се сблъсквали с държавната система на яслите и детските градини и знаят, че има шанс детето им да не  бъде прието там, където искат.

Държавните и общински занимални в големите градове са почти 95% пълни всяка година. Всъщност това затруднява допълнително голяма част от майките, които искат да започнат работа. Частните гледачки невинаги са оптималния вариант за развитието на едно дете, освен това финансите, които ще се нужни на родителите за бавачка, невинаги са налични.

Вижте как преминава адаптацията на малчугана в детската градина

Знаете ли, че….

Около 10 000 деца всяка година остават извън детските градини и яслите

Само в София броят им е между 5000 и 10 000 деца. Заради голям интерес и трудни за покриване критерии, те остават извън списъка на общинските и държавни детски градини. Ако там е така, то в малките градове има недостиг на деца, заради което закриват цели групи. Затова е нужно родителите да знаят всички стъпки по кандидатстването в целодневните детски градини и ясли.

Нужно е да са информирани за правилата за прием, тъй като има вариант, при които малчуганите могат да успеят да се класират за желаните ясли или градини като резерви.

Факти

Въпреки липсата на достатъчно целодневни детски градини в столицата, не се предприемат действия, нито се предлагат и решения. Вместо това родителите сами трябва да се справят с предизвикателството детето им да тръгне на ясла или детска градина.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com