обезщетения за майчинсто

Бюджет 2019 не дава повод за радост

Разчетите на финансовото министерство са факт и Бюджет 2019 е оповестен. Какво не ни харесва там, обаче?

Обезщетението за майчинство през втората година остава непроменено. С 380 лв. ще трябва уж да се живее “нормално”. Дори минималната работна заплата ще стане 560 лв., а с всяка година ще се повишава, като през 2021 г. ще достигне 650 лв.

Цените в хранителните магазини драстично се увеличиха. Бензиностанциите вече продават горивото над 2,50 лв. за литър, гражданската отговорност поскъпна, а заедно с нея искат да плащаме повече и за данъците за имотите и колите ни.

Пенсиите се повишават дори минимално с 6% през 2019 г., с тях и осигуровките.

А знаете ли какво няма да се повиши?

РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ

Защо правителството и работодателите са хвърлили око на майките? Самият Горанов каза, че не искал да задържа тази група работещи вкъщи, а да ги вкара на пазара на труда. Изтъкна и, че първата година те получавали 90% от  доходите, на които ги е осигурявал работодателят. Да му припомним ли колко фирми са в сивия сектор и не плащат толкова, колкото трябва.

Това ли е стимул да започнеш работа? 

Майчинството не било трудов стаж!?

Или да чуеш от работодателите, че майчинството не било трудов стаж и не трябвало да се брои като такъв. Ако искате да не раждаме изобщо и само да работим за по 600 лв. Тогава ще сте доволни ли, господа управляващи!?

Управлението ви е безумно, управляващите – също. Само ви пожелавам да живеете в тези 380 лв. и да ви видим ние тогава как ще се чувствате – мотивиран да се върнете на пазара на труда и да ви обиждат, че реално две години сте си почивали вкъщи за сметка на държавата.ю

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com