бавачки

Бавачки за деца без място в детските градини, това предвижда Mинистерството на труда и социалната политика. Парите на бавачките ще бъдат отпуснати по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” от тази есен. По този начин ведомството иска да се пребори с проблема с липсата на места в детските ясли и градини.

Проектът към момента обхваща големите градове в страната, където има недостиг на свободни места за малчуганите.

 Вижте как държавата стимулира майките да работят

Не е ясен механизмът за наемането на бавачки, има опция тези помощи да се отпускат и на близки до семейството хора или роднини. Нужно е те да са безработни и родителите да докажат, че детето им не посещава детска ясла или градина. По този начин ще се помогне и на майките да се върнат по-бързо на работа и безработни да получават помощи за отглеждането на деца от държавата.

Заплащането ще бъде почасово и в размер на ставката на минималната работна заплата. Общата инвестиция в проекта е на стойност 20 млн лв., като това ще обхване хиляди семейства в неизгодно положение с детските градини или ясли.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com