Родители на неприети деца в общинските ясли и градини в София излязоха на втори протест, този път пред Министерски съвет. Стотици родители, заедно с децата си, показаха нетърпимостта към проблема с местата в детските заведения.

С плакати “Аз съм само на 1, а вече нарушават моите права”, “Децата не са лотария” и други, те протестираха близо два часа.

“Справедливостта трябва по някакъв начин да възтържествува. Най-бързият начин е да се дадат ваучери за неприетите, но не се отказваме от идеята да се строят градини”, споделя родител.

“Няма как Столичната община да поддържа финансово семействата на некласираните за детска градина или ясла деца”, обясни за “Хоризонт” кметът на София Йорданка Фандъкова малко след протеста.

“Частни детски градини също няма достатъчно. Там се чака също както се чака в общинските. Средствата, които се отделят, отговорният подход, за да можем да решаваме и да решим проблема, е да бъдат насочвани към строителство максимално. Другото е да спрем строителството и непрекъснато да подкрепяме финансово семейства”, сподели градоначалник.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com