Ах, парфюми, парфюми

Амбра е една от най-ценните съставки

Спомага за задържането на аромата върху кожата

Съставката амбра, която наподобява мириса на кехлибар, е една от най-ценните суровини в парфюмерията. Тя се е използва в забъркването на едни от най-изтънчените аромати, тъй като спомага за задържането на аромата върху кожата за по-дълго време от обикновено.

Първоначално тя се е извличала от червата на изчезващия бозайник кашалот, но в последствие парфюмерийната индустрия използва аналога му – ароматното масло лабданум.

Тази нотка побърква мъжете, дами

Косата е най-доброто място за пръскане на парфюм


Знаете ли, че се пръскате с парфюма ви погрешно!?

Косата е най-доброто място от тялото ви, което ще задържи по-дълго аромата от дамски парфюми. Порадимазната кожа на скалпа, тя всъщност щезапази аромата по-дълго от кожата ви.Също така, защото тя винаги е в движение,тя действително може да дифузира ароматапо-лесно.

След третото пръскане носът ви спира да го надушва

Носът спира да надушва парфюма след третото пръскане за деня. Още след първото носът ви свиква с уханието и вие непрестанно си мислите, че имате нужда от още аромат. Но хората около вас го усещат, повярвайте.

Разликата между парфюм, тоалетна вода и одеколон

Всичко се свежда до количеството аромат, вода и алкохол. Парфюмът е най-концентрираната версия на ароматите с около 20-30% повече от всички съставки, спрямо тоалетната вода и одеколона. Ароматът трае около 24 часа след напръскването. Eau de Parfum (вода от парфюм) е най-честият продукт в средната ценова класа парфюми в страната. Концентрацията на аромата е между 15 и 20% и трае около 5,6 часа.

Тоалетната вода (Eau de Toilette) е доста по-разредена като субстанция между 5 и 15%, а трайността му достига средно 3 часа на пръскане. Одеколонът е познат като много разредена субстанция от аромати с трайност около 2,3 часа и концентрация до 4%. Eu fraiche в буквален превод е свежа вода, като продуктът се използва предимно зa мъже.

Съхранението на парфюма в хладилник удължава живота му 


Съхранението на парфюмите в хладилник удължава живота им

Нека видим и кои са най-добрите подаръци за семейството 

Колкото и странно да звучи съхранението на парфюмите в хладилник удължава живота им и съхранява по-свежи ароматите. Не дръжте парфюмите до прозореца, никога, защото тези с по-маслено съдържание могат да се съсипят от топлината и светлината. 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com