Не трябва да подценяваме грижата за кожата, независимо дали става въпрос за нас, като родители, или за новородените, тригодишните или тинейджърите в дома ни. Но що се отнася до закупуването на продукти за грижа на кожата на вашето детенце, е от решаващо значение да купувате натурални продукти, известни със своето качество и безопасност. Вдъхновени да ви помогнем в избора, сме събрали няколко съвета, чрез които да подберете подходящия продукт:

Текстурата трябва да е лека, но ефективна

Ако имате новородено, трябва да знаете, че бебешката кожа е нежна и много склонна към сухота, обриви, екземи. За да избегнете тези неприятни кожни обриви, причинени най-вече от изкуствени материи, памперси и изпотяване, изберете продукти за грижа за кожата с лека текстура, но същевременно ефективни, които ще предпазят кожата на вашето бебе от дразнителите на околната среда 24/7.

Препоръчително е съставките да са натурални

Прочетете внимателно съставките на крема, преди покупка, било то универсален или специализиран за детска кожа. Препоръчително е да купите натурален крем или изцяло натурална козметика, която няма изкуствени съставки. С тези две уточнения си спестявате много евентуални проблеми за вас и вашата кожа в бъдеще.

Как да изберем козметика за бебето?

Кои химически елементи да избягвате

Кремът не трябва да съдържа алкохол, тъй като той може да причини алергични реакции и дискомфорт върху кожата. Също така се уверете, че продуктите не съдържат парабени (консервант, често срещан в козметичните продукти). Има опасения, че парабените могат да се усвояват повече от бебешката и детската кожа, отколкото от тази на възрастните, което ги прави по-уязвими. Внимавайте и за оцветители, които са ненужно допълнение към бебешките продукти. Фталатите също са потенциално опасни съставки в кремовете.

Търсете подхранващия ефект

Ако решите да потърсите българска натурална козметика на пазара у нас, ще се учудите колко качествени продукти може да откриете. Особено такива с подхранващо свойство. При това свойство на крема, естествените растителни мастни киселини изграждат защита срещу дехидратация, която е особено срещана през зимата.

С бебето в банята

Изберете универсален продукт за цялото семейство

А най-много ще извлечете от един продукт, който изцяло натурален, с универсално действие, подходящ за цялото семейство, действа активно при кожни проблеми, изгаряния, загрубяла и раздразнена кожа, сърбежи от ухапвания на насекоми или цялостен дискомфорт на кожата. При такъв комбиниран продукт получавате много функции само с няколко натурални съставки.

Лично аз наскоро попаднах на изцяло натурален български крем, който може да се използва при подсичане, при изгаряне, дори и при предотвратяване появата на стрии, акне или екземи. А съставките му са изцяло натурални, с антисептично действие – пчелен восък, бяла дъвка, борова смола, слънчогледово, маслиново и лавандулово масло, екстракти от невен и босилек. Попитайте за крем Дермакс в аптеката до вас и прочетете етикета на продукта, ще видите, че ДЕРМАКС се произвежда в едно от най- чистите места в България и може да сте сигурни в съставките му.

Статията е колаборация с Dermax и е спонсорирана.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com