Акарите, които живеят в мебелите, причиняват алергии и астма

Мебелите са дом на много микроорганизми, които имат голямо негативно влияние върху децата вкъщи. Акарите са потенциално най-опасните, тъй като са най-честите причинители на астма, алергии и дерматит.

На пръв поглед може да не виждате нищо странно в мебелите ви и да нямате потребност да ги почистите, но пълнежът и дамаската им със сигурност са пълни с миниатюрните микроорганизми. Не ги виждате, тъй като са само 0,3 мм. Но със сигурност са там.

Няма как средата ви вкъщи да е абсолютно стерилна, но трябва да се постараете да сведете до минимум развитието им, тъй като децата са много чувствителни към праха вкъщи и са най-уязвими от акарите.

Микроорганизмите причиняват алергиите чрез отделянето на ензим, който лесно попада в организма

Първите симптоми за алергиите са най-често екземи, непрестанна хрема или зачервяване на лицето.

Ето какво посъветваха експерти, които се занимават с професионално пране на мека мебел в София:

Меката мебел трябва да се почиства поне един, два пъти в месеца, за да се намали разпространението на акарите вкъщи. Само с парцал е трудно да изкарате микроорганизмите, а с прахосмукачка с въздушен филтър няма да успеете да достигнете до целия пълнеж на мебелите.

Безопасността на детето вкъщи е на първо място

Добър и бърз вариант са перящите прахосмукачки, които в дълбочина почистват дивана или фотьойла. Професионалните, обаче, са твърде скъпи за семейния бюджет, заради това може да се обърнете към експертите за почистване.

Матраците, възглавниците и завивките трябва да се почистват редовно, тъй като те също са най-честият дом на акарите. А в леглото прекарваме по 8 часа на денонощие или една трета от деня ни. Завивките трябва да се перат на не по-малко от 60 градуса в пералнята, за да почистят добре, а възглавниците и матраците може да изперете отново с прахосмукачка с мокър филтър.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com