подсичане при бебетата, подсичане, крем, пелени, памперс

Подсичане при бебетата

Подсичане при бебетата – неизбежно и болезнено. Почти всяка майка се е сблъсквала с проблема при смяната на детските пелени. Новородените са с много чувствителна кожа, която е предразположена към разраняване. Taка, че колкото и да внимавате в грижата за детето, няма как да го избегнете.

Причините

Причините за подсичане са много. Основната е носенето на мокра или мръсна пелена дълго време. Влагата и триенето на детето в памперса причиняват това разраняване, амоняка от урината влия допълнително още по-лошо. Възпалението на дупето, може да обхване и областта на гениталиите. В началото се появяват малки червени пъпчици, наподобяващи обрив. Ако не предприемете мерки, те се превръщат в рани.

Памперсите предразполагат към влошане на подсичането на детето, защото спира циркулацията в зоната и запарва детето.

Подсичането може да се появи на всички гънки по тялото на бебето. Възможно е определена марка памперси да повлияе зле на детето и също да причини подсичане. Други бебета се разраняват заради мокри кърпички със съставки, които детската кожа не понася добре. Козметиката, която използвате също може да повлияе зле на кожата на детето – сапунът, с който къпете детето, трябва да е специализиран.

Кога да посетите лекар:

Обривът не се е подобрил след три дни, при третиране и лекуване

Има мехури или корички на пъпките

Детето е много раздразнително и не може да спи

Има температура

Обривът се разпространява по тялото

Как да действате при подсичане

Сменяйте една идея по-често или на всеки час памперсите на детето след като се е изходило, измиийте с хладка вода и подсушете с мека кърпа областта. По-често оставяйте детето без памперс през деня, за да се проветрява мястото.

Не използвайте мокри кърпи с алкохол, аромати или допълнителни химии. Те дразнят кожата на детето и често причиняват подсичане

Внимавайте за стайната температура, не трябва да е много висока, защото това изсушава въздуха и раздразнява възпалението. Важно е да не прибягвате до случайни кремове, препоръчани от приятелки или във форуми.

Виж как се чистят ушите на бебето?

Всяко дете има различни усещания на тялото и понася определени съставки. И особено трябва да се внимава с кремовете, които съдържат кортизон, първо трябва да сте се посъветвали с лекаря ви. Има отвари от лайки, преварен зехтин или посипване на мясторо с хума, но ако трябва да прилагате лечение, обърнете се към медицинско лице.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com