Naturalleaf

Пластмасовите чаши отдавна вече не са вариант за детската градина. Причините са няколко – големият отпадък, който достига до 26 милиона тона само за Европа всяка година, по-скъпият бюджет за еднократни пластмасови чаши, който варира до около 2000 лв.

А един от най-големите проблеми е, че с прием на вода или други напитки от пластмасова чаша или бутилка, поглъщаме миниатюрни пластмасови частици, в най-честите случаи пропилен и найлон.

Искате да защитите децата си? Ето какво ни споделят от NaturalLeaf за пшеничните прибори и какво да вземем предвид при избора на бутилка или кутия за храна за детската градина:

Прибори с пшенична слама – по-здравословната алтернатива на пластмасата

Едни от иновативните продукти на световния пазар, които вече си проправиха път и в България, са съдовете, изработени от материал с пшенична слама.

Как се произвежда и какво представлява?

Посудата се изработва основно от пшеничена слама, като при пресоването й се отделят в пъти по-малко химикали и енергия, от обработката на конвенционалната пластмаса.

Пшеничното стъбло се третира от земеделците като био отпадък, останал след прибирането на житни зърна. Иновативната разработка, за разлика от конвенционалата пластмаса, е разградима и рециклируема, което спестява на околната среда тонове замърсяване.

Бутилките на NaturalLeaf са подходящи както за топли, така и за студени напитки. Moже да изберете своя вариант от седем иновативни и модерни модела шишета.

Идеята за приборите от пшеница хрумнала случайно на Йержи Висоцки – земеделец и мелничар. Всеки път, когато смила пшеница, му остават солидно количество пшенични трици. Един ден решил да ги смеси с вода и станала хомогенна смес, която след като се нагрее и пресова, се формира много здрав материал, който използвал за направата на чиния.

Лесно използваеми в ежедневието, леки, издържливи

Приборите са могат да се използват в микровълнови печки, миялни и фризери. Издържливи са на температурни от -20 до 120 градуса. Това ги прави устойчиви във времето и перфектни за обяда на малчугана. В кутиите за обяд на NaturalLeaf са предвидени и прибори –лъжица и вилица, а различните модели кутийки имат различни вариации на отделенията и разпределението. Ако се наложи да вземете обяд на малчугана за вкъщи, имате по-удобна алтернатива на бурканите или пластмасовите съдове.

Кутиите за храна са лесно преносими и с много отделения, за да съхранявате ястията свежи през целия ден навсякъде с вас.

Не съдържат глутен и опасни химикали

Приборите от пшеница, са хипоалергенни и не съдържат глутен. Причината е, че за изработката им се използват не зърната, в които има протеин, глутен и алергени, а стеблата. В тях липсва и Бисфенол А, промишлен химикал, широко използван при производството на пластмасови изделия, като детски бутилки, играчки, опаковки за храна.

Еднократни сламки? Забрави за това

Многократната сламка Twisting buddy е чудесен аксесоар, който влиза в употреба веднага щом разопаковате сок или вода за вашия малчуган.

Представи си колко милиарда броя сламки се използват днес в света? Веднага след като си изпием питието, те отиват в боклука. А защо не помислиш да ползваш многократна сламка, която можеш да закачиш като ключодържател?

С настъпването на новата учебна година ще погледнем какво е менюто в детската градина

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com