За първи път законодателството ни реагира с бързо производство и с присъда, която дава, ако не друго, поне капка справедливост за отнетия живот на седемгодишната Кристина от село Сотиря.

„Наистина това исках аз. Доживотна присъда без право на замяна”, заяви Милка Георгиева, баба на Кристин, цитирана от Нова телевизия.

Мартин Трифонов – 21-годишният асоциален и безработен младеж е осъден на доживотен затвор без право на помилване. Той има три присъди за убийство на малолетна по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство.

Оказва се, че Мартин е едва на 21, а вече е бил осъждан за блудство със своя близка. Семейството му е в тежко финансово състояние, а той е без образование и приятели.

В селото се оплаквали от рецидивиста, който често употребявал и алкохол.

Той срещнал малката Кристиян пред магазина в селото, докато тя си купувала сладолед. След това я открили в безпомощно състояние, а по-късно в болницата починала.

Присъдата не е окончателна.  Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com