професионален Дядо Коледа

Какво е да си професионален Дядо Коледа? Как да отговориш на въпроса “Дядо Коледа, а ти ще ми върнеш ли баба за празниците от отвъдното?”. Как казваш на децата, че всъщност не използваш комина, за да влезеш в къщата им? На тези и други забавни въпроси отговаря професионалният Дядо Коледа Джим Манинг.

Toй е 40-годишен аниматор на пълен работен ден, който играе професионален Дядо Коледа всеки декември в района на Бостън в продължение на 14 години. Учейки се как да се превърне в перфектния Дядо Коледа, той е трябвало да посети няколко професионални курса как да изглеждаш като истински белобрад старец.

Кои са най-популярните и най-неудобните въпроси, които сте получавали от деца?

Ще ми донесеш ли точно тази играчка за Коледа?

Никога не се ангажирам с никакви подаръци. Винаги казвам: „Ще видим какво можем да направим“. Защото дори и родителят да ми прошепне на ухото: „Ние със сигурност ще им вземем тази играчка за Коледа“, не знам дали ще могат да я намерят в магазина и да я оставят под елхата за Коледа. Съответно, ако обещая, мога да разочаровам децата.

Защо не приличаш на Дядо Коледа от другия мол?

Децата често започват да ме питат защо не приличам на Дядо Коледа, който са срещнали преди няколко дни в друг мол или магазин. За да не изпадам в излишни обяснения, им казвам само “Това беше един от моито помощници”, а това е едно наистина добро алиби пред малките дедективи.

Брадата ти истинска ли е?

Може би това е най-популярният въпрос, който получавам. Заради това съм прикрепил много добре брадата си (която разбира се е изкуствена) на три места. Много често при задаване на въпроса те започват да ми дърпат брадата и ако не съм я прикрепил, става лошо.. Като ми дръпнат брадата, аз се преструвам, че ме е заболяло, а те се радвам и усмихват, защото така разбират, че брадата ми е истинска. Просто много добре ги заблуждавам.

Ще ми върнеш ли баба от небето?

Най-трудните отговори са точно на такива въпроси.. Децата осъзнават загубата на близък човек, но не осъзнават, че това е невъзвръщаемо. За тях Дядо Коледа прави чудеса и може всичко. Заради това, сядайки в скута ми, децата започват да ме питат дали мога да върна баба им или дядо им от небето. На такъв въпрос казвам, че има неща, които дори Дядо Коледа не може да направи и заръки, които не може да изпълни. Смъртта е една от тях.

Къде ти е шейната? А елените?

Всяко трето дете ме разпитва къде ми е шейната и къде са елените. Искат да се повозят и да ги пипнат. Обеснявам им, че съм ги паркирал на топло място, където да си починат и да се презаредят за дългия път, който ни очаква.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com