Пътеводителят на детските градини e първата по рода си книга в България, която е събрала в себе си всички изисквания и етапи за едно успешно кандидатстване и постъпване на вашето дете в детска ясла или градина, най-успешните съвети и стъпки за успешна емоционална подготовка и по-плавна адаптация, издадена с помощта на Робертино

Практическа и емоционална подготовка за новия етап в живота на детето и родителя

Тръгването на детска градина е важен момент за всяко семейство. Това е емоционален период както за децата, така и за родителите, и обикновено е свързан с различни притеснения. Разбира се, преди да стигнете до Големия ден, който маркира един толкова нов и различен етап в ежедневието ви, първо трябва детето ви да бъде прието. Затова в специален раздел сме синтезирали всички изисквания и етапи за едно успешно кандидатстване и постъпване на вашето дете в детска ясла или градина.

Наръчникът ще отговори на най-честите ви въпроси и ще направи кандидатстването за детска градина малко по-лесно и приятно преживяване

Oтговаряме на редица въпроси: Как се кандидатства за детска градина? От колко години детето задължително трябва да посещава детско заведение? Как се случва приемът? Какви документи се изискват? Какво се изисква от родителят? Какви са сроковете? Какво трябва да носим? Какви права имаме? Как да кандидатстваме за компенсации? Какви са нужните медицински изследвания? Как се кандидатства в частна градина, а какво е кооператив? И още трудни за запомняне факти.

Цената е 14.90 лв., а своя брой може да поръчаш на info@detskitegradini.com

Или като кликнеш на иконите тук и ни пишеш

За авторите

Цвети Христанова, майка на две момчета - филолог и специалист по качество по професия. Консултант по позитивно родителство и автор по призвание. Моята страст и радост остават децата и техните усмивки, затова създадох също така и първото приложение-курс за позитивно родителство на български език - Оммм позитивно родителство.

Катерина Ковачева, майка на момиче, репортер по душа и не само, създател на първия Портал за Детски градини, в който помагаме на родителите да се справят с трудното начинание да кандидатстват в ясла и градина.

Книгата е продължение на Оммм позитивно родителство и Детските градини, които са консултирали хиляди родители през последните години как да се справят с този емоционален период

​Има близо десет книги за адаптация в яслата или градината и това не е случайно. Периодът е изключително много травмиращ и за родителите, и за децата. Затова в книгата има работещи и последователни съвети​​ за справяне с трудностите около новия етап, както и тактики за справяне с нежеланието от страна на детето и дори агресивно поведение​.

Следвайки познат режим, децата се адаптират много по-бързо и лесно. Затова сме ви подготвили 10 карти, с които може да започнете работа по време на подготовката за градината, както сме споменали в първата част. Отделете картите за градината и използвайте останалите, които показват ключови моменти в ежедневието - редете ги заедно сутрин и по тях обяснявайте на детето какво ще прави сега, и по-късно през деня. Това ще изгради навик у вашето дете и ще улесни обяснението ви за предстоящото. Когато обяснявате какво се прави в градината, извадете и подредете заедно всички карти.

В Наръчника ще откриете и много полезна информация, като списък за шкафчето в градината, права и задължения на родителя, дори ще си отговорите на въпроса „Може ли да занеса шоколадова торта в яслата“.