Какво е да си блогър? А какво е да си мама блогър? По темата за майчинството, бизнеса, както и хубавите моменти от живота разговаряме с позитивната Радостина, която от четири години вече е и Радостна мама на две дечица – Боян и Деян. 

Какво е да си „Радостна майка“? Как успяваш да поддържаш усмивката на лицето ти ежедневно?

Радостна майка е избор, усилие и въображение + малко смелост. Гледам да не зациклям, всеки ден да ми е различен, да не се боря с децата и мъжа за надмощие, старая се да остана личност в началото, средата и края на деня, независимо колко са ме изтощили децата с прищевки, болести или диви игри. Името ми налага да съм радостна, аз просто изпълнявам. Имам си ежедневни радости, които ме поддържат в усмихната форма.

Помагат ли ти момчетата вкъщи?

Смея се с глас! Вкъщи няма какво толкова да се помага. Децата ни са на градина обикновено и си върша делата на спокойствие, после мъжът ми ги поема и аз почти няма какво толкова да правя, че да се налага да ми се помага. Добре сме си.

Как се справяш да работиш почти през цялото време от вкъщи? Дай съвети на майките, които са свикнали да са в офиса или сега им приключва майчинството?

Много хора не вярват, че работя. Дори майка ми и мъжът ми на моменти. И са прави. Измислих начин да монетизирам уменията си от вкъщи и засега върви добре, като често се налага да не спя, за да свърша задачите си в срок. Иначе работя като маркетинг експерт и когато децата са вкъщи, става малко трудно, но в движение, с телефона, права на плота от компютъра, някак успявам да свърша най-спешното. Иначе съветите са ми следните :

1. Хартиен списък със задачите За деня
2. Приоритизиране
3. Кът или място за работа у дома
4. Време за почвика, когато изпълнявам битовите задачи
5. Дни само за срещи навън
6. Дни само за работа от вкъщи, за да не се разкъсва времето
7. Не спиш, ако се наложи
8. Ставаш преди всички, ако се наложи
9. Мислиш за работата си като за цел, която да реализираш и какво ще ти донесе това, а не като задължение
10. Започвам винаги с най-трудните и гадни дела, за да ми е по-лесно после

Още от Радостна мама – Частна или държавна ясла?

Има ли хляб в блогърството и инфлуенсърството?

Има и “кето хляб” дори (смешка за хляба на Савина). На този въпрос може би трябва да отговори човек, който прави хиляди долари приход, за да няма съмнение, иначе моят отговор е категорично ДА, затова и толкова време отделям на тази дейност.

За 2 години докарах повече от 10000 читатели на mama.radostna.com и това определено е добро начало за някой друг “хляб”. Сега хитът в България и света е инстаграм и YouTube. Аз избрах Instagram като социална мрежа за моята дейност и мога да кажа, че и с 1000 последователи можете да “работите” там. Важното е постояннството. Както за всяка дейност, така и за блогърството.

Видяхме от твоя инстаграм, че практикуваш йога, разкажи ни?

Това е най-новата ми приумица, която реших да пробвам на морето. Звъннах на две познати йога учителки, поисках препоръки от къде да започна и приложението down dog много ми хареса. Ставам сутрин в 6:20, правя йога и гледам към морето. Зарежда ме, разтяга ме, а от скоро ме и натоварва доста физически, защото надграждам програмата. Дава ми отправна точка в деня, освежава ме и към 7:30 започвам работа със супер настроение и хип-хоп музика.

Как запазваш спокойствието с трима мъже вкъщи?

Мъжът изобщо не ме дразни или ядосва, та остава да дишам дълбоко с малките. Спокойствието ми се дължи на вътрешното усещане, че всичко е наред, че нервите са врменни и няма смисъл да им се отдавам. Да, истерясвам и крещя понякога на децата, но в повечето случаи преглъщам, дишам и започвам да обяснявам пак и пак , че ще се пребият, ще направят голяма беля или няма да чистя след тях. Слушам яко американско радио и аудиокниги за спокойствие.

Коя известна личност те вдъхновява и защо?

Ооо, много са. Имам цял подкаст, посветен на жените, които ме вдъхновят. Иначе от живите Мишел Обама, Илън Мъск. От починалите Принцеса Даяна, Жана Дарк, Фицджералд. Имам цял списък, с кого бих вечеряла …. хаха

Как избираш темите в блога си? Кое е нещото, за което никога не би писала и защо?

Темите са винаги породени от ежедневието ми като майка, съпруга, приятелка, дъщеря. Не съм се замисляла за нещата, които не бих, но определено негативни ревюта и коментари за нещо, което не ми е харесало, не мисля да пиша. Това е блог за радостта от майчинството, за хейтърите има достатъчно онлайн пространство.

Радостна мама може да откриете в:

https://www.facebook.com/radostnamama

http://instagram.com/radostna

https://soundcloud.com/radostnamama

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com