меган маркъл

*Автор: Барбара Елън

Всеки момент се очаква Меган Маркъл да роди. Слуховете, че тя и Принц Хари са избрали раждането на наследника си да е вкъщи, само за да избегнат да го представят в първите часове след раждането пред цял свят, предизвика фурор в Англия.

Хората мислят Меган за арогантна, заради това, че е поискала уединение, преди да представят с Хари бебето си на света. На Кейт, обаче, не бе дадена такава възможност. Преобладаващото мнение на англичаните е, че обществото финансира кралските семейства и следователно имат „право“ на снимките на наследника.

Колко страховито. Всички бебета, дори и кралски, „принадлежат“ само на родителите си, и в това отношение Меган и Хари не дължат на публиката снимката.

Разбира се, далеч по-големият въпрос е дали решението на Меган и Хари ще популяризира ражданията у дома, но без да покажат рисковете и необходимостта от щателно планиране за раждането


Има много причини, поради които жените избират домашни раждания, но молете се на Бога, че няма да е, за да са в крак с модата, само защото Маркъл или някой друг го прави.

Тя няма да има класическо домашно раждане, тъй като в дома им – замакът Фрагмор двойката разполага с медицински персонал, както и в случай на усложнение, майката и детето ще бъдат откарани в болница под полицейски конвой. Заради това и от няколко дни пред дома им има денонощно линейка с лекарски екип.

Обикновените жени, които раждат вкъщи, получават по една акушерка и ако нещата се объркат и се наложи цезарово сечение, те трябва да отидат в болницата възможно най-бързо, но без да ги чака денонощно линейка пред дома им. Ако изчакат линейка, ок, ако не тръгват с колата..

Това е една много бюджетна версия на раждането на кралското семейство. Заради това помисли пак дали това раждане не е по-рисково. Твърде розово изглежда положението, в което Маркъл се намира – има всичко на повикване, по всяко време.

Жените трябва да се попитат: Това ли искам? Някои все още биха казали „да“ и то с добри причини. И все пак, може да има други, може би млади майки, които раждат за първи път и са пленени от идеята за домашно раждане, само защото някои богати, известни или иначе привилегировани хора, са го направили да изглежда елегантно и приятно действие

Макар че домашното раждане понякога се избира основно, за да се отхвърли медицинската помощ и да се възхвали женската сила при естественото раждане, твърде често изглежда обратното – твърде кърваво, болезнено и потенциално опасно и за майката и за бебето.

Има и жени, за които раждането в басейн или домашната вана е привилегия и щастие и минава като по мед и масло. Но не знаеш коя си, докато не дойде моментът.

А как херцогинята Кейт се чувства с децата си?

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com