“Всички ни казваха вие сте луди, но ние знаехме че го искаме”

Жаки, съпругът й Ейрън и четиритте им деца тръгнали на семейна екскурзия в Австралия. Само след две седмици, прекарани в старата им каравана на плажа, те звъннали на брокерката си и обявили къщата си за продан.

“Kазахме й, че няма да се върнем. Искаме да живеем с малко далеч от шумния град и напрежението”, споделя двойката.

Интересен факт е, че семейството досега не е ходило на толкова дълъг road trip с караваната си.  Чак не вярвали как се наемат да обикалят с толкова много деца на път. 

Ейрън и Жаки са лекари, работили на смени в различни болници. “Много рядко прекарвахме време заедно”, споделят те. Когато Жаки е била бременна с последното си дете Кейдън съпругът й Ейдън е бил диагностициран с посттравматичен стрес. За семейството това е бил подходящият момент за промяна и спокойствие. 

Най-малкият Кейдън (18 месеца) и братята му и сестрата – Ангъс (3 години), Нед (4 години) и Хайди (9 години) се чувстват добре във вана. Целият ван е колкото старата им стая за игра, споделят семейството. “Но това не ни притеснява”. 

Ето тук може да следите фейсбук страницата им 

А училището? “Най-голямата Хайди е приминала на домашно обучение още от първи клас, но тази година се е записала на дистанционно обучение, споделя майка й. A Нед е записан на дистанционна детска градина, популярна като e-Kindy. Докато децата пишат своите домашни, семейството прекарва време с по-малките деца на плажа или в града. 

Ако решиш все пак да пътуваш с малчугана в чужбина, ето няколко съвета 

Първоначалният им  план включвал да изкарат само шест месеца със спестяванията си и да започнат работа. Но те успяват да запазят минимални разходите си, хранят се с готвена храна и са доброволци към организацията Camel Cup in Uluru, която им помага частично с малки суми.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com