торбалан

Дори премиерът описа случая като “предизборни мръсотии” и, че цели щабове мислят какви слухове да пускат преди избори

От къде тръгна целият този хаос? Как така се стигна до там, че в Сливен родители опразниха цели две училища, заради слух, че Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) щяла да им отнеме децата. И продължават и днес да не ги пускат..

Въпросът не е в това кой разпространява тези слухове, а кой изобщо може да се връзва на тези глупости?? От кога Агенцията за закрила на детето е сравнена с Торбалан и се счита, че отнема деца..

Няма нови политики за отнемане на деца от родителите си, има само страх, насаждан от месеци в обществото, че някой има интерес да разбие семействата. И не, няма нищо общо с Норвегия и Барневарн. Има връзка с психоза, разпространена от зли езици, които целят само да всяват хаос.

От Агенцията за закрила на детето изпратиха своя позиция, в която няколко пъти акцентират върху това, че никой не цели да вкарва нови политики, особено за отнемане на деца. “Няма назначени социални работници, които да работят пряко с деца. Държавната агенция за закрила на детето има едва 66 служители, в шест града в страната – София, Бургас, Варна, Враца, Пловдив и Русе”, пишат още те в съобщението си.

“В Агенцията нямаме информация социални работници да извършват нарочни действия в тази посока. Социалните работници се намесват в ситуации, когато детето се нуждае от закрила в случаи на престъпни действия и експлоатация спрямо него, описани в Закона за закрила на детето. Социалните работници следва да извършват своята работа със задълбочени социални проучвания, да изготвят внимателно социални доклади по случаите на децата в риск до съда.

Те обесняват, че в Държавната агенция за закрила на детето не работят и никога не са работили социални работници и агенцията не може и никога не е могла да предприема мерки за извеждане на дете от неговото семейство. В Агенцията работят експерти и инспектори с контролни функции, но не и социални работници.

Дори премиерът описа случая като “предизборни мръсотии” и, че цели щабове мислят какви слухове да пускат преди избори.

Но защо се стига до там, че агенцията трябва да се оправдава, че не взима и не можа да взима деца? Защо вярваме на фалшиви новини, особено абсурдни? Това ме кара да си купя еднопосочен билет за Норвегия, ей така просто да проверя дали Торбалан изнася деца за там?

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com