Опасните лъчи през лятото преобладават от 10 до 15 ч.

UV лъчите са враг номер едно на децата през лятото. Затова специалисти съветват родителите няколко основни принципи, които да спазват през сезона.

Облекло

Задължително сложете на детето шапка и слънчеви очила и дрехи, които покриват тялото му (например дълъг клин, но с тениска или рокличка, но с по-дълги чорапчета). Идеята е детето да има по-малко зони, които слънцето може да “изгори”. Важно е материята да е дишаща, за да няма изпотяване.

Мажете се с крем отново на всеки 2 часа 

Слънчево изгаряне

При евентуално слънчево изгаряне най-добрите средства за лечение са студените компреси и разбира се – консултация с лекар. Ако детето не се охлади и не се хидратира, топлинното изчерпване може да доведе до топлинен удар (признаци са главоболие, замаяност, гадене, повръщане и липса на пот), което е потенциално фатално.

Как да се лекувате, докато дойде линейка: Ако забележите топлинен удар при детето, напръскайте лицето му със студена вода и го оставете на сянка. Ледените пакети за слабините и подмишниците могат да ускорят още повече процеса на охлаждане.

Около половината от всички изгаряния, които се появяват всяка година, се случват при деца на възраст под 4 години.

Комплекти за първа помощ : ето списък на полезни неща за включване: лепенки, антибактериален гел и нтибиотичен крем, стерилни марлеви тампони, компреси, термометър

Във водата

Децата могат да се удавят дори на 6 сантиметра вода, това означава, че не само басейнът и морето са опасни, ами и фонтани, корита и дори мивки.

Не оставяйте детето само във водата. Опасни може да са и химикалите, които могат да доведат до изгаряне на кожата. Отделно и системата за филтриране на водата може да засмуче част от тялото на детето, ако то не е под надзор.

Задължителни са поясите или жилетките за вода. В 50% от случайте, те мое да се жизненоважни.

Родителската отговорност е голяма и трябва да се внимава най-много от тяхна страна, тъй като 19% от удавянията на деца са се случили в присъствието на спасители, но не и на родителите.

До 2 минути е времето на спасяване на давещо се дете, това е довело до успех в 92% от случаите.

Вижте какви слънцезащитни кремове за деца може да изпозлвате

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com