Среща на поколенията в живота, на сцената и на снимачната площадка 

Детето ви обожава да е център на внимание на всички семейни събирания? Обича да показва как танцува, рецитира, пее? Може би е време да помислите накъде да насочите таланта му. А защо не към актьорското майсторство? В долните редове ще споделим една възможност в тази посока.

В България преди една година отвори врати първата кастинг платформа Smart Cast. Тя свързва артисти с телевизионни, рекламни и филмови продуценти. 

Артистите са хората, които виждаме в телевизионните реклами, в любимите филми и сериали, в киното, в музикалните клипове, в печатната реклама, на билбордовете. Те са на различна възраст – от бебета до възрастни хора. Имат различно образование, работа и интереси. Сред тях има професионални актьори, любители (персонажи), таланти и деца.

Специално място е отредено и на младите хора, които изучават актьорско майсторство в школи, университети и театрални студия.

Артистите в СМАРТ КАСТ са най-активната кастинг общност в страната. Те членуват в специална работна група, в която научават за всички актуални събития, кастинги и проекти в платформата.

СМАРТ КАСТ ще приветства майките, които не изпускат нито един момент от порастването на бебетата, братчетата и сестричките, които винаги искат да са в кадър, както и семействата, в които има поне един актьор по професия или по душа, хората, които не се притесняват да са под светлините на прожекторите, независимо на каква възраст са и дори си мечтаят да се видят по телевизията, в рекламата, в киното, на сцената

Какво трябва да знаете, ако решите да участвате вие, вашето дете или цялото семейство?

Трябва да се явите на кастинг за нови лица. Периодично тук се обявяват такива събития, следете ги. Има една малка подробност – не всеки получава покана, но всеки може да опита. Входът е свободен. 

В платформата има абонаментна такса за артистите, която е за създаване на профил, поддръжка в рамките на една година и свободен достъп до кастинги и проекти в работната група. Тя е 150 лева за една година.

Хонорарите за отделните участия са в порядъка 150 – 2250 лева за роля и се определят от проекта, сложността на изпълнение, роля, текст и други фактори. Платформата не прави удръжки от актьорското възнаграждение.

В кои продукции и рекламни клипове са взели участие артисти от СМАРТ КАСТ?

В рекламния клип на Мегле България са участвали 28 артисти. Световният бранд LEGO снима няколко рекламни клипа с артисти от платформата виж тук и тук. Преди дни бе заснето корпоративно видео за AUDI с дете от платформата. PORSHE избраха артисти за главните роли в световната си рекламна кампания. Продуцентът Магърдич Халваджиян също работи активно с платформата по сериала “Пътят на честта”. А в най-новия рекламен клип на Avon ще видите срещата на поколенията в живота и на снимачната площадка.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com