Майка сподели, че пълни само наполовина шишето с вода на дъщеря си, тъй като раницата й е вече е достатъчно тежка

Какво стана с милионите за шкафчета!? Защо децата не се облагодателстваха да не влачат почти десеткилограмовите си чанти по стълбите в училище!? Защо на родителските срещи са се събирали и допълнително пари – по 100 лв. от родител за още шкафчета!?

Видеото този път идва от Бургас, едно от най-големите в града. На бургаска майка й писна да гледа как 9-годишната й дъщеря всеки ден се превива под тежката си ученическа раница.

„Бутилката за вода пълним само 30-40%, за да не тежи допълнително. Не съм теглила раницата, но ми е достатъчно да гледам как детето се “огъва” под тежестта й. Не мога да й помогна и да я пренеса, защото нямам правото да се качвам до третия етаж, където е стаята й. Гледам тази тъжна картинка всеки ден”, жалва сепред “Грамофон” Таня Спасова.

Тя разказва, че в стаята на дъщеря й има 16 шкафчета, които са за 26 деца. Проблемът обаче е, че детето й посещава училище с двусменен режим на обучение.

Третокласничката прекарва половината ден в класната стая, където са шкафчетата, но следобед е в друга стая, на друг етаж, за да подготви домашните си задачи.

„Малката не смее да оставя учебници там, защото дели стаята с други деца и няма целодневен достъп до шкафчетата”, обясни още Спасова.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com