Глоджево

Точно преди година разтревожена майка сложи подслушвателно устройство на дрехата на малкия си син, който тогава бе в яслената група на детска градина “Здравец” в Глоджево.

Преди тя да реши да сложи устройството, се консултирала с други майки от групата. По думите на майките – децата ходили с рев всяки ден в забавачката в град Глоджево, а двегодишният син на една от майките, която е сложила подслушвателно устройство, плакал всяка сутрин, щом видел, че му подготвят дрехите за яслата.

“Моят син се криеше и навеждаше глава, сякаш ще го удрям”, споделя една от майките.

От записа стана ясно, че всъщност медицинските сестри и детегледачката обиждат и бият децата и им говорят на турски език, вместо на български.

Наричат сина ми “заспал пръч”, всичко точно и ясно се чува – как ги обиждат и удрят

Персоналът отрича, а до резултати от назначената проверка, така и не се стигна.

Година по-късно абсурдът е пълен

Защо насилието над деца в забавачките има почва у нас?

Вместо да уволнят персонала, който обижда и “потупва” децата в яслата, едната сестра е повишена в старша сестра на градината, други две – помощник възпитател и медицинска сестра са върнати отново на работа, при положение, че няколко месеца на едно от местата е имало назначен друг човек, освободен, за да бъде върната едната провинена.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com